Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
Et nyt forsknings- og udviklingsprojekt, som samler hele værdikæden i den danske byggesektor, skal nu gå forrest og undersøge det store, uforløste potentiale, der ligger i at genbruge gamle, præfabrikerede betonelementer fra eksisterende bygninger, der alligevel skal rives ned, i nyt byggeri.
Særdeles lovende. Sådan betegner en arktisk topforsker en sonde, som tre ingeniørstuderende har udviklet under et bachelorprojekt i samarbejde med Institut for Mekanik og Produktion og Biologisk Institut, Aarhus Universitet. Sonden bestod sidste efterår den ultimative test under ekstreme arktiske forhold.
Aarhus Universitet ønsker alle nyuddannede civil- og diplomingeniører tillykke med dimissionen.
Studerende og medarbejdere på Aarhus Universitet får nu mulighed for at investere i solceller på universitetsbygningernes tage. Projektet er en del af et EU-støttet projekt, der skal give borgere mulighed for aktivt at tage den i den grønne omstilling.
Et nyt forskningsprojekt skal udnytte vedvarende energi fra lokale privatejede vindmøller til at effektivisere dansk biogasproduktion i stor skala. Målet er et 100 pct. grønt gasnet.
For første gang nogensinde kan vi nu se forskel på en lang række plastiktyper og dermed sortere plast efter kemisk sammensætning. Dette er absolut banebrydende for at øge genanvendelse af plastik. Teknologien er allerede testet i pilotskala og bliver implementeret på industriskala til foråret 2022.
Et nyt forskningsprojekt skal udvikle en fotokatalytisk proces, som kan omdanne de svært nedbrydelige og sundhedsskadelige miljøgifte PFAS til uskadelige stoffer. Står det til forskningsgruppen bag, er det dog kun første skridt i en lang rejse mod en verden uden miljøgifte.
AU-forskere er med i stort, internationalt forskningsprojekt, der bl.a. skal udvikle nye beslutningsværktøjer til renovering med bæredygtighedscertificering. Værktøjerne skal udvikles og afprøves direkte ved udformningen af Aarhus Universitets nye campus, Universitetsbyen, der bliver bygget på Kommunehospitalets gamle arealer.
I de fleste fremstillingsprocesser formes komponenter ved at fræse spåner fra materialeoverfladen. Nu har forskere fra Aarhus Universitet eksperimenteret sig frem til den perfekte fræseproces.
En lille ring omkring hovedpulsåren kan måske gøre patienter med utæt hjerteklap raske. Forskere har dokumenteret effekten på dyr, og det giver dem nu håb om, at teknologien på sigt kan tages i brug hos mennesker.
Side 2 af 47
Du kan blive ingeniør på to måder. Læs om mulighederne og se, hvilke ingeniøruddannelser du kan læse på Aarhus Universitet.