Aarhus Universitets segl

Læs til diplomingeniør på AU Engineering

Diplomingeniøruddannelsen tager 3½ år og inkluderer et praktiksemester. Uddannelsen giver dig en solid ingeniørfaglighed og indsigt i ny teknologi. På studiet lærer du at omsætte din teoretiske viden til løsninger. Hvert semester afsluttes med et projektforløb – ofte i samarbejde med virksomheder. Som studerende bliver du trænet i at samarbejde, tænke kritisk og opfinde nyt, og allerede i din ingeniørpraktik vil du opleve, at du kan skabe værdi med din viden og din evne til at løse problemer.

I din karriere som diplomingeniør vil du typisk komme til at arbejde med innovation og udvikling på det offentlige eller private arbejdsmarked eller måske i din egen startup-virksomhed. Mange beskæftiger sig også med projektledelse eller produktdesign. Efterspørgslen på diplomingeniører i Danmark er høj og forventes at stige markant i de kommende år.

Som færdiguddannet diplomingeniør kan du gå direkte ud på arbejdsmarkedet. Du kan også ansøge om at læse videre til civilingeniør (+2 år), hvis du under uddannelsen har valgt bestemte kurser.

Du kan også vælge at læse til civilingeniør på Aarhus Universitet på 5 år.

Studiets opbygning

Diplomingeniøruddannelsen tager 3½ år, og studietiden omfatter et halvt års ingeniørpraktik i en dansk eller udenlandsk virksomhed. Praktikophold er som regel lønnet. Det sidste år af diplom­ingeniør­uddannelsen består primært af valgfrie kurser, hvor du kan specialisere dig og lave dit afsluttende diplomingeniørprojekt.