Aarhus Universitets logo
English
Hvert år i august samler Aarhus Universitet i samarbejde med Vestas og Siemens Gamesa 50 af verdens dygtigste ingeniørstuderende til en international sommerskole om vind. Målet er at tiltrække talenter til den danske energisektor.
Efter et år med nedlukninger og meget begrænset social kontakt var stemningen tæt på sitrende, da de mange veloplagte tutorer modtog næsten 1000 nye ingeniørstuderende.
Hasan Alsofi blev uddannet bygningsingeniør i januar 2021. Nu har han stiftet entreprenørfirmaet 3DCP med kammeraten Mikkel, og sammen med bl.a. Holstebro Kommune er de nu i gang med at opføre virksomhedens pilotprojekt. Drømmen er at blive Danmarks første 3D-print-totalentreprenør og i øvrigt fuldstændig revolutionere byggebranchen.
Forskningsprojekterne GO-GRASS og GRØNBIORAF undersøger hvordan græsprotein kan blive bæredygtigt alternativ til importeret soja. Den 24. august holder projekterne et åbent hus-arrangement på Aarhus Universitet i Foulum, hvor alle interesserede er velkomne.
I samarbejde med ingeniører på Aarhus Universitet har det lille aarhusianske destilleri Njord skabt innovative drikkevarer af virksomhedens restprodukter: ”Det er en fantastisk måde at skabe værdi af noget, der ellers bare var affald.”
Ringkøbing-Skjerns nye digitale innovationslaboratorium er færdigbygget og klar til at åbne dørene til sin officielle indvielse i starten af september. En milepæl for lokale små- og mellemstore virksomheder, lyder det fra borgmesteren.
Langt de fleste ansøgere til universitetets ingeniøruddannelser har fået tilbudt en studieplads. Der er stadig ledige pladser.
Du kan blive ingeniør på to måder. Læs om mulighederne og se, hvilke ingeniøruddannelser du kan læse på Aarhus Universitet.