Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
Radikal innovation. Det var overskriften, da 275 civilingeniørstuderende udfoldede, hvorfor netop deres idé har potentialet til at disrupte en hel branche. Det skete til eventen Applied Innovation in Engineering 2022 i Stakladen, Aarhus Universitet i sidste uge.
Et fremtidigt samfund drevet af bæredygtige energikilder har et stort behov for energilagrings-teknologier samt grønne brændstoffer og kemikalier med stor energitæthed til kulstof-baserede industrier og infrastruktur. Her får Power-to-X-teknologier en afgørende rolle.
Et stort, fælleseuropæisk netværk af forskere, landmænd, virksomheder og videnscentre har skabt en platform, der fremviser hundredvis af allerede eksisterende teknologier, der kan gøre landbruget grønnere.
Rassoul Tabassian vil bruge sin viden om mekanik til at designe kunstige muskler og menneskelignende hud til robotter. Hans mål er at udstyre dem med mere naturlige bevægelser og følesans.
Med en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond vil et team af forskere og eksperter fra industrien og Aarhus Universitet forsøge at løse det fundamentale problem, at lysets hastighed simpelthen ikke er hurtig nok til fremtidens internet.
Forskere fra Aarhus Universitet leder et nyt, internationalt projekt, der skal udvikle en proces, der muliggør produktion af biobrændstoffer baseret på plante- og trærester til fly og tung transport. Teknologien kan være oppe og køre og producere drop-in biobrændstoffer inden 2030.
Grøn omstilling handler om meget mere end energi og brændstof, og store dele af vores industri er i dag fuldstændigt afhængige af fossile råstoffer. I en bæredygtig fremtid er kemi- og bioteknologiske fremskridt absolut nødvendige. Zheng Guo er ny professor inden for enzymteknologi, der får stor betydning for fremtidens grønne samfund.
For Morten Dam Rasmussen startede karrieren allerede som barn på bedsteforældrenes gård. I dag kan han se tilbage på mange års forskning i malketeknikker og sundhed hos malkekvæg – et arbejde, der har haft enorm betydning for udviklingen af moderne malketeknologi.
Kurven går kun én vej, når man kigger på ingeniørområdets vækst ved Aarhus Universitet. På to år er den samlede omsætning mere end fordoblet, summen af eksterne bevillinger er blevet 17 procent større, og antallet af ingeniørstuderende er vokset til mere end 4000.
Ingeniører er i højere kurs end nogensinde – det er åbenlyst for enhver, der besøger P-dag på Katrinebjerg og Praktik Match på Navitas, hvor over 130 virksomheder forsøger at gøre sig attraktive over for Aarhus Universitets ingeniørstuderende. ”Det er hele grundlaget for vores vækst,” lød det bl.a. fra virksomhederne.
Side 1 af 47
Du kan blive ingeniør på to måder. Læs om mulighederne og se, hvilke ingeniøruddannelser du kan læse på Aarhus Universitet.