Aarhus Universitets logo
English
To ingeniørstuderende har bygget en undervandsrobot, der kan analysere algeforholdene under havisen på Antarktis. Det giver helt nye muligheder for polarforskningen, og robotten har netop gennemført den første videnskabelige ekspedition til Grønland med succes.
Så er nedtællingen til dette års verdensmesterskab i kør-langt-på-literen gået i gang. Efter to års intensivt udviklingsarbejde stiller AU nu op med en super effektiv økobil til Shell Eco-Marathon, som løber af stablen i London i juni måned. Målet er at køre næsten 9000 kilometer på det, der svarer til energien fra en enkelt liter benzin.
En ny matematikapp hitter i Danmark. Den spotter børns svage punkter, når de løser regneopgaver og forklarer dem, hvad det er, de gør forkert.
To civilingeniørstuderende har regnet ud, hvordan man kan opføre krumme bygninger af facadeplader uden anden bærende konstruktion. Det kan bringe hidtil umulige former i byggeriet meget tættere på.
I de kommende år skal Aarhus Universitet bidrage med ny viden om, hvordan vi sikrer en bedre integration af gas i Danmarks energiforsyning til gavn for klimaet. Innovationsfonden investerer 18,6 millioner i projektet.
Med 21,2 mio. kr. i støtte fra Innovationsfonden skal blandt andet Gellerup i Aarhus være centrum for et omfattende eksperiment med energirenovering. Her vil forskere undersøge, hvad det betyder for beboernes livskvalitet, når deres boliger bliver "grønne".
Dårlig klimasamvittighed får os til at vælge trappen fremfor den strømslugende elevator. I hvert fald i nogen grad. Det er konklusionen på et forskningsprojekt, der involverer knap 200 beboere i en 12-etagers ejendom i Aarhus.
I projektet DreamWind skal forskere udvikle et kemisk stof, der gør det muligt at skille kompositmaterialer fra hinanden. Det betyder, at de store og kostbare glasfiberkomponenter fra vindmøller i fremtiden kan genanvendes.
Fredag d. 29. januar satte et nyt hold diplom- og civilingeniører punktum efter deres uddannelse.
Aarhus Universitet har indgået en samarbejdsaftale med en af verdens største højttalerproducenter. Målet er at modne ny teknologi, der kan gøre det muligt at dele vores hjem op i lydzoner.
Side 50 af 51
Du kan blive ingeniør på to måder. Læs om mulighederne og se, hvilke ingeniøruddannelser du kan læse på Aarhus Universitet.