Aarhus Universitets logo
English
AU Engineering har tilbudt studiepladser til 1092 ansøgere. Det er en stigning på 19 procent i forhold til 2019.
Interessen for at læse til ingeniør i Aarhus stiger igen. Efter et år med pandemi og stagnation i optag , vender de unge talstærkt tilbage.
Man skulle måske ikke tro det, men kloakken er en enorm kilde til værdifulde ressourcer i et fremtidigt cirkulært bioøkonomisk samfund. Massive strømme af næringsstoffer og potentielle bæredygtige byggesten går i dag til spilde i verdens renseanlæg, men det skal et internationalt hold af forskere nu lave om på.
Astronauter har svært ved at opretholde en naturlig døgnrytme og klager generelt meget over deres søvn. Aarhus Universitets Center for Øre-EEG har udviklet en skånsom teknologi, der kan aflæse hjernens elektriske aktivitet og kortlægge vores søvnmønstre. Nu skal teknologien med Andreas Mogensen op til den Internationale Rumstation ISS for at undersøge forskellene mellem søvnmønstre på jorden og i rummet.
Hvor hurtigt kan danskerne få grøn energi? Det var titlen på debatten fredag i Techteltet på Folkemødet, der tog afsæt i de stigende energipriser, Statsministerens varsling af et luk for russisk gas samt IPCC’s seneste rapport, der understreger behov for omgående klima-handling af langsigtet karakter.
Igen i år deltager AU Engineering på Folkemødet i Engineer the Futures Techtelt sammen med de øvrige tekniske universiteter i Danmark. Torsdag kl. 12 åbnede teltet officielt med kemishow, quiz og taler.
Danske forskere skal udvikle nye elektriske løsninger til transportsektoren. Målet er at reducere klimaaftrykket hurtigt og markant. EU investerer 45 millioner kroner i projektet.
Farshad Moradi, der er ny professor på Institut for Elektro- og Computerteknologi ved Aarhus Universitet, lader sig inspirere af hjernen i sit arbejde med at udvikle elektroniske enheder, der kan kommunikere med hjernen på dens egne præmisser og ideelt set uden batteri.
Big Data har medført et paradigmeskifte inden for mange områder af videnskaben og teknologien. Inden for væskemekanik giver datadrevne metoder og maskinlæring nye muligheder for forbedrede modelleringsevner, men kommer samtidig med unikke udfordringer. Den 15.-17. juni 2022 er Aarhus Universitet vært for et internationalt symposium inden for dette eksplosivt voksende videnskabelige felt.
I det verdensomspændende projekt Tiny Earth arbejder gymnasieelever, studerende og forskere sammen om at finde en løsning på en af vores store fælles udfordringer, nemlig antibiotikaresistens. Samtidig skaber projektet læring og motivation på flere niveauer, fortæller to af de deltagende gymnasielærere og en bachelorstuderende.
Side 4 af 51
Du kan blive ingeniør på to måder. Læs om mulighederne og se, hvilke ingeniøruddannelser du kan læse på Aarhus Universitet.