Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

"Der er mere brug for maskinlæringsteknikker til at gennemskue data end nogensinde før," lyder det fra postdoc Martin Magris. Foto: Istock.

06.11.2020 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi

Sådan kan neurale netværk give os en dybere forståelse for de finansielle markeder

Et nyt forskningsprojekt på Aarhus Universitet vil lade bayesianske neurale netværk hjælpe med at modellere, analysere og forstå handelsadfærd i finansverden. Forskerne bag forventer, at teknologien kan revolutionere vores forståelse for finansielle data.

Lektor Christian Perti (tv) og ingeniørdocent Martin Heide Jørgensen er ildsjælene bag det nye Engineering Lab i Herning. (Foto: Anders Trærup). 
En topmoderne 3D-metalprinter er bare en del af det udstyr, virksomheder og studerende kan benyttes sig af. (Foto: Anders Trærup). 
Rasmus Sehested er en af de ingeniørstuderende, der fremover kan få glæde af de nye eksperimentelle faciliteter. (Foto: Anders Trærup)

05.11.2020 | AU Engineering

AU åbner stort teknologilaboratorium i Herning

D. 10. november klipper Aarhus Universitet snoren til et nyt teknologilaboratorium ved Birk Campus i Herning.

"Vi ser en relativt stor kløft mellem nyudviklede teknologier og strategier og så den faktiske anvendelse af disse bæredygtige teknologier i landbrugssektoren over hele Europa," siger professor Claus Grøn Sørensen, Aarhus Universitet. Foto: Colourbox.

05.11.2020 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi

Nyt EU-støttet projekt skal gøre landbruget fossilfrit

Der findes masser af grønne, moderne landbrugsteknologier, men de benyttes alt for lidt. Med 15 mio. kr. i ryggen skal en række europæiske innovationshubs nu finde ud af, hvordan der skubbes gang i teknologierne.

Stifterne bag VRpilot Thor Paulli Andersen (tv) og Daniel Maass vil bruge deres viden om VR-teknologi og aerodynamik til at forbedre træningen af piloter over hele verden (Foto: Lars Kruse)
Sådan ser det ud, når piloter i det danske luftvågen har flyvetræning med fast grund under fødderne.  (Foto: VRpilot)

01.11.2020 | AU Engineering, Institut for Mekanik og Produktion

Ingeniøriværksættere vil træne piloter over hele verden

En ny, dansk it-virksomhed vil revolutionere pilotuddannelsen med virtual reality.

De grønne uddelinger sker på baggrund af en politisk beslutning om at prioritere midler til området i 2020. Foto: AU Foto.

29.10.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi, Institut for Byggeri og bygningsdesign

14 mio. til ingeniørforskning i grøn omstilling

Danmarks Frie Forskningsfond har netop offentliggjort de 65 forskningsprojekter om grøn omstilling, der modtager bevillinger. Forskere fra Institut for Ingeniørvidenskab modtager bevillinger til fem nye, ingeniørprojekter.

5. september 1941, Porlammi, Finland. En finsk soldat står foran et beslaglagt BA-10 pansret køretøj. Foto: Heikki Roivainen. Kilde: SA-kuva.

29.10.2020 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi

Kunstig intelligens dykker ned i tusindvis af fotografier fra 2. Verdenskrig

I en ny international, tværfaglig undersøgelse har forskere benyttet kunstig intelligens til at analysere store mængder historiske fotos fra 2. verdenskrig. Undersøgelsen viser blandt andet, at kunstig intelligens kan identificere fotografer baseret på indholdet af de fotos, de har taget.

Numeriske simuleringer er ikke tilstrækkelige, hvis man skal kunne teste virtuelle prototyper under troværdige forhold. Det kræver troværdige digitale tvillinger. Foto: Istock.

19.10.2020 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi

Nyt projekt giver industrien mulighed for at skrotte prototyperne

Et tværeuropæisk konsortium bestående af bilproducenter, universiteter, videncentre og leverandører er gået sammen om et nyt forsknings- og udviklingsprojekt, der skal hjælpe industrien til at skifte fra virkelige til virtuelle prototyper.

Jens Mejdahl og Lucas Sandby er to ud af tre studerende bag den nye polarrobot, som kan blandt andet kan måle saltindhold i Ishavet (foto: Lucas Sandby)
Robotten Cost-efficient Arctic Ocean Profiler minder om en bøje. Den fungerer autonomt og sender data til forskerne via et satellitnetværk (Foto: Lucas Sandby)

15.10.2020 | AU Engineering, Institut for Mekanik og Produktion

Studerende nomineret til stor bæredygtighedspris

Tre ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet har sikret sig en plads i finalen til SDG Tech Award 2020 for en robot, der kan måle saltindhold i Ishavet.

Adjunkt Nicolas Volet (på billedet) har sammen med Dr. Holger Klein fra OE Solutions America opdaget en metode, hvormed de kan indsnævre laseres linjebredde markant. Foto: Melissa Yildirim, AU Foto.

14.10.2020 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi

Ny opdagelse åbner for gennembrud inden for laserteknologi

Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge ikke-lineære processer i halvlederlasere: Det kan være et springbræt til næste generations fiberoptiske netværk.

Professor Lars Vabbersgaard Andersen leder den danske del af projektet, der går under navnet Reconcile. Foto: Ida Jensen, AU Foto.

06.10.2020 | AU Engineering, Institut for Byggeri og bygningsdesign

Nordisk forskningssamarbejde undersøger energiforbruget i offentlige bygninger

Sverige, Norge og Danmark skal i et nyt projekt samle og udveksle erfaringer fra byggeprojekter med formålet om at optimere energiforbruget i offentlige bygninger.

Viser resultater 61 til 70 ud af 423

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste