Aarhus Universitets logo
English
Softwareingeniør Niloofar Yazdani har med nye løsninger til effektiv datatransmission gjort det mere bæredygtigt at overføre data fra Internet of Things. Derfor modtager hun Aarhus Universitets Forskningsfonds Ph.d.-pris.
Fire forskere fra AU Engineering, Aarhus Universitet, har modtaget millionbevillinger fra Danmarks Frie Forskningsfond til ny, teknologisk forskning. I alt har Aarhus Universitets tekniske fakultet modtaget 26 mio. kr. fordelt på otte projekter.
Hvis EU vil opnå klimaneutralitet i 2050 med max 1,5 graders temperaturstigning, så foregår det billigst, hurtigst og mest omkostningseffektivt med bl.a. en voldsom udrulning af sol- og vindenergi og elektrolyseteknologier over de næste mange år. Det slår danske og tyske forskere fast i en ny artikel i det anerkendte tidsskrift Joule.
Radikal innovation. Det var overskriften, da 275 civilingeniørstuderende udfoldede, hvorfor netop deres idé har potentialet til at disrupte en hel branche. Det skete til eventen Applied Innovation in Engineering 2022 i Stakladen, Aarhus Universitet i sidste uge.
Et fremtidigt samfund drevet af bæredygtige energikilder har et stort behov for energilagrings-teknologier samt grønne brændstoffer og kemikalier med stor energitæthed til kulstof-baserede industrier og infrastruktur. Her får Power-to-X-teknologier en afgørende rolle.
Et stort, fælleseuropæisk netværk af forskere, landmænd, virksomheder og videnscentre har skabt en platform, der fremviser hundredvis af allerede eksisterende teknologier, der kan gøre landbruget grønnere.
Rassoul Tabassian vil bruge sin viden om mekanik til at designe kunstige muskler og menneskelignende hud til robotter. Hans mål er at udstyre dem med mere naturlige bevægelser og følesans.
Med en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond vil et team af forskere og eksperter fra industrien og Aarhus Universitet forsøge at løse det fundamentale problem, at lysets hastighed simpelthen ikke er hurtig nok til fremtidens internet.
Forskere fra Aarhus Universitet leder et nyt, internationalt projekt, der skal udvikle en proces, der muliggør produktion af biobrændstoffer baseret på plante- og trærester til fly og tung transport. Teknologien kan være oppe og køre og producere drop-in biobrændstoffer inden 2030.
Grøn omstilling handler om meget mere end energi og brændstof, og store dele af vores industri er i dag fuldstændigt afhængige af fossile råstoffer. I en bæredygtig fremtid er kemi- og bioteknologiske fremskridt absolut nødvendige. Zheng Guo er ny professor inden for enzymteknologi, der får stor betydning for fremtidens grønne samfund.
Side 5 af 51
Du kan blive ingeniør på to måder. Læs om mulighederne og se, hvilke ingeniøruddannelser du kan læse på Aarhus Universitet.