30.03.2020 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi
Med mere end en kvart milliard som fundament og i tæt samarbejde med mere end 50 industrielle partnere, samler danske forskere og eksperter sig nu i udviklingsprojektet MADE FAST, der har til formål at gøre dansk produktion mere effektiv, fleksibel og bæredygtig.
27.03.2020 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi
Et internationalt team bestående af fem universiteter og tre førende industrivirksomheder vil transformere sundheds-, fødevare- og landbrugsteknologi via ny open-source ’allround’ kunstig intelligens til brug i moderne og fremtidige robotter.
24.03.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Et nyt forskningsprojekt på Aarhus Universitet vil gøre brug af millioner af års evolution for at udvikle bæredygtige biobrændsler. Løsningen ligger blandt andet i fordøjelsessystemet på pandaer.
23.03.2020 | AU Engineering, Institut for Byggeri og bygningsdesign
Aliakbar Kamari er ny adjunkt på Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet. Med ph.d.-grader inden for både arkitektur og ingeniørvidenskab og med sit nyudviklede BIM-baserede værktøj bliver han en vigtig figur i universitetets forskningsgruppe for tektonisk design.
15.03.2020 | Institut for Ingeniørvidenskab
Lars Ditlev Mørck Ottosen bliver konstitueret som institutleder 1. maj, når Thomas Toftegaard fratræder.
09.03.2020 | AU Engineering
80 virksomheder besøgte fredag d. 6. marts Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet for at møde diplomingeniørstuderende på Katrinebjerg.
09.03.2020 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi
Dronepiloter kan blive overflødige i fremtiden. Nu har ny forskning fra Aarhus Universitet ladet kunstig intelligens overtage styringen af droner, der kan scanne og opmåle terræn.
05.03.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Et nyt forskningsprojekt ved Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, vil udvikle højeffektive, men billige centrale komponenter i såkaldte flowbatterier. Målet er at skabe disruption inden for stationære batterier, som er nødvendige for overgangen til et grønt energisystem.
02.03.2020 | AU Engineering
Danmarks største åbent hus for videregående uddannelser, u-days, satte ny besøgsrekord på ingeniøruddannelserne ved Aarhus Universitet.
02.03.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Tre studerende har udviklet en metode, der gør det muligt at opløse fibre fra blandt andet bomuld og viskose i vores tøj. Nu vil de kommercialisere teknologien og dermed bane vej for en langt højere grad af genanvendelse i tekstilindustrien.