30.04.2020 | AU Engineering, Institut for Byggeri og bygningsdesign
Bæredygtighed er langt mere kompliceret, end man måske umiddelbart tror, og derfor er det vigtigt med undervisning i emnet, lyder det fra AU-forsker på Institut for Ingeniørvidenskab.
30.04.2020 | AU Engineering
H.C. Ørsted Selskabet uddeler prisen til talentfulde forskere på adjunkt-, forsker- eller postdoc-niveau. Fristen for indstilling er 5. juni.
27.04.2020 | AU Engineering, Institut for Byggeri og bygningsdesign
To studerende har simuleret et kanalsystem, der gør det muligt at føre vand fra skybrud væk fra byer og dermed undgå oversvømmelser.
23.04.2020 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi
Læger og ingeniører har i fællesskab udviklet en elektrisk strømpe, der skal forhindre tab af muskelmasse hos sengeliggende patienter. Strømpen skal i de kommende måneder testes på danske Covid-19 patienter på landets intensivafdelinger.
22.04.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Clarissa Schwab er ny lektor ved Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, hvor hun skal forske i mikroorganismer for at fremme fødevaresikkerhed og menneskets sundhed.
20.04.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Seniorforsker Claus Grøn Sørensen er ny professor på Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, hvor han fortsætter sin forskning i optimering af teknologier til fremtidens smarte landbrug.
14.04.2020 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi
Med et medlemsskab i The European Association for Storage of Energy (EASE) får Aarhus Universitet en betydelig rolle i det europæiske arbejde med at fremme grøn omstilling. Samtidig skal det styrke universitetets forskning i nye lagringsteknologier.
12.04.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Nyt forskningsprojekt skal udvikle såkaldt AI hardware: Et helt nyt slags computersystem, der efterligner den måde, menneskets hjerne er opbygget på. Væk med CPU’er og hukommelseslager, ind med kunstige neurale netværk, der kan øge ydeevnen med op til 100.000 gange sammenlignet med moderne supercomputere.
03.04.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Sollcelleanlæg kan erstatte de forurenende dieselgeneratorer, der i dag pumper vand op af brøndene i Tanzanias flygtningelejr, Nyarugusu. Resultatet er rent vand til 66.000 mennesker.
01.04.2020 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi
EU’s Forskning og Innovationsprogram, Horizon 2020, har bevilget over 70 mio. kr. til et nyt forskningsprojekt, der skal gøre det let for små og mellemstore europæiske produktionsvirksomheder at få gavn af digitale tvillinger.