20.12.2019 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi
Forskere på Institut for Ingeniørvidenskab er verdensførende inden for hjernemålinger via et særligt apparat, der sidder i øret – som et høreapparat. Teknologien hedder øre-EEG, og nu har universitetet modtaget en ny bevilling, som skal sikre videreudvikling af denne danskdesignede metode.
19.12.2019 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Lektor Menglin Chen har modtaget en million-bevilling fra Carlsbergfondet til at udvikle en helt ny metode til at regenerere hjerne- og hjerteceller. Metoden gør brug af vandbaserede nanofibre belagt med organiske, fotovoltaiske nano-materialer, som skaber en slagt lyskontrolleret, neuralt stimulerende platform inde i kroppen.
16.12.2019 | AU Engineering, Institut for Byggeri og bygningsdesign
Kunstig intelligens, robotter, VR og big data. Nye digitale muligheder er godt i gang med at transformere vores byggesektor, og nu skal blandt andre danske ingeniør- og arkitektstuderende rustes til fremtidens arbejdsmarked.
13.12.2019 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Forskere har fundet et usædvanligt lysafhængigt enzym i mikroalger. Et nyt projekt på Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, vil bruge enzymet i et system, der kan producere køreklar biobenzin fra affaldsolie og -fedtstoffer
10.12.2019 | Institut for Ingeniørvidenskab
Lektor Nina Lock fra Institut for Ingeniørvidenskab har modtaget en bevilling på 4,3 mio. kr. fra Carlsbergfondet til at udvikle et helt nyt materiale, der ved hjælp af elektrokatalyse kan omdanne CO2 til brugbare produkter.
06.12.2019 | Institut for Ingeniørvidenskab
Regningen for korrosion løber årligt op i ca. 3 pct. af bruttoverdensproduktet, BVP, og der er derfor et stigende internationalt fokus på monitorering af infrastruktursprojekter. Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, er i færd med at udvikle et smart plaster, der kan skære en stor del af rust-regningen.
05.12.2019 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet
Forskere og studerende fra Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet vil bygge en maskine, der kan trække vandet ud af vandmænd og gøre dem sprøde og delikate at spise. Det kan være første skridt i retning af en ny, industriel fødevareproduktion.
03.12.2019 | Institut for Ingeniørvidenskab
Der var fuldt hus i Incubas Pier Venue på Navitas, da årets sidste Science Lunch med omdrejningspunkt i grøn energi og samspillet mellem forskning og erhvervsliv blev skudt i gang mandag middag.