30.06.2018 | AU Engineering, Institut for Byggeri og bygningsdesign
To civilingeniørstuderende fra AU Engineering har skrevet et speciale, der kan få indflydelse på opførelsen af ungdomsboliger i fremtiden. I samarbejde med forskere har de udviklet og efterprøvet en formel, der gør det muligt at beregne kvaliteten af udsigten fra små studielejligheder.
29.06.2018 | AU Engineering
85 studerende dimitterede i går som civilingeniører fra Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet.
29.06.2018 | AU Engineering, Institut for Mekanik og Produktion
Ustabilitet er et gennemgående træk ved naturen. Men mennesket er endnu ikke rigtigt kommet i gang med at høste frugterne af den naturlige evolution inden for elastisk og strukturel ustabilitet.
28.06.2018 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Et nyt, smart molekyle gør forskere i stand til at bygge lige præcist det antistof, der fungerer bedst mod en given form for kræft. Molekylet spås en stor fremtid inden for kræftbehandling, idet det desuden aktiverer kroppens eget immunsystem mod ondsindede kræftceller.
18.06.2018 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi
Det er nu muligt for patienter at få udskiftet en nedslidt kunstig hjerteklap uden et stort kirurgisk indgreb. Ingeniører fra Aarhus Universitet har i samarbejde med læger fra Aarhus Universitetshospital udviklet og karakteriseret en skånsom teknik til at sprænge gamle implantater, så der bliver plads til nye.
15.06.2018 | AU Engineering, Institut for Mekanik og Produktion
Origami. De fleste forbinder ordet med frøer, svaner og andre dyr foldet i papir. Men origami er meget mere, og den gamle japanske foldekunst vil i de kommende år få stor betydning for udvikling og design af fremtidens højteknologiske materialer.
14.06.2018 | AU Engineering
Ingeniørteltet på folkemødet åbnede med ild og damp og rosende ord til landets ingeniørstuderende.
13.06.2018 | AU Engineering
Ingeniørdocent Björn Andresen bliver ny formand for det udvalg, der skal sikre velfungerende forsyningssystemer for elektrisk energi i Danmark og internationalt.
13.06.2018 | AU Engineering, Institut for Mekanik og Produktion
Tre ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet har vundet 2. pladsen i det uofficielle verdensmesterskab i robotdesign for universitetsstuderende for deres undervandsrobot, der er med til at løfte sløret for klimaforandringer i det kolde nord. Robotten bliver for første gang fremvist for offentligheden på folkemødet på Bornholm i dag.
12.06.2018 | AU Engineering
Fremtidens teknologibaserede samfund er på dagsordenen ved Folkemødet 2018. Fødevareteknologi og kunstig intelligens er blandt de emner, vi tager op til debat i Techteltet d.14. til 17. juni.