Aarhus Universitets logo
English
AU-forskere er med i stort, internationalt forskningsprojekt, der bl.a. skal udvikle nye beslutningsværktøjer til renovering med bæredygtighedscertificering. Værktøjerne skal udvikles og afprøves direkte ved udformningen af Aarhus Universitets nye campus, Universitetsbyen, der bliver bygget på Kommunehospitalets gamle arealer.
I de fleste fremstillingsprocesser formes komponenter ved at fræse spåner fra materialeoverfladen. Nu har forskere fra Aarhus Universitet eksperimenteret sig frem til den perfekte fræseproces.
En lille ring omkring hovedpulsåren kan måske gøre patienter med utæt hjerteklap raske. Forskere har dokumenteret effekten på dyr, og det giver dem nu håb om, at teknologien på sigt kan tages i brug hos mennesker.
EU-projektet LivestockSense tager et vigtigt skridt mod bedre forståelse af den enkelte landmands holdning til brugen af intelligente teknologier i landbruget. Projektet har fokus på svin og fjerkræ i fem EU-lande samt Israel, og nu skal input fra lokale landmænd om erfaringer med brug af intelligente teknologier inden for husdyrbrug danne grundlag for en kortlægning af teknologierne og live demonstrationer hos udvalgte europæiske svine- og fjerkræfarme.
Ved at benytte banebrydende ny elektronik og data-modellering har et hold af forskere fra Aarhus Universitet bevist, at det er muligt at foretage meget nøjagtige ikke-invasive grundvandsmålinger på hidtil utilgængelige områder.
Alexandros Iosifidis er ny professor på Institut for Elektro- og Computerteknologi, hvor han fortsætter sin forskning som en af landets førende eksperter i maskinlæring og kunstig intelligens.
I samarbejde med Haldor Topsøe har Aarhus Universitet bygget et demonstrationsanlæg, der kan producere bæredygtig metanol fra biogas. Dermed åbner anlægget op for et betydeligt globalt potentiale for at reducere CO2-emissioner fra metanolproduktion.
Stigende efterspørgsel på automatisering gjorde, at Odder-virksomheden NIZE equipment mistede kunder. Derfor er virksomheden nu - i samarbejde med ingeniørstuderende og forskere fra Aarhus Universitet - selv gået i gang med at udvikle nogle af de robotter, der i fremtiden skal arbejde sammen med mennesker.
Landbruget står over for et paradigmeskifte. Dansk højteknologisk landbrug kan vise verden, hvordan en omsiggribende transformation af erhvervet kan reformere fødevareproduktionen og samtidig tage hånd om de kriser, verden står i. Dybest set handler transformationen om det, vi dyrker på markerne, og det kan være, vi skal vænne os af med synet af de gule marker i sensommeren.
Dansk erhvervsliv mødte talstærkt op for at møde ingeniørstuderende på Aarhus Universitet.
Side 7 af 51
Du kan blive ingeniør på to måder. Læs om mulighederne og se, hvilke ingeniøruddannelser du kan læse på Aarhus Universitet.