01.10.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Én hektar dansk dyrket hamp kan erstatte 2-3 hektar bomuld og kræver væsentligt mindre vand i produktionen. Et nyt projekt, støttet af Innovationsfonden, skal udvikle en metode, som skal gøre tekstiler af hamp til et bæredygtigt alternativ til bomuld.
30.09.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi, Institut for Elektro- og computerteknologi
Et nyt forskningsprojekt skal udvikle en kamerabaseret sorteringsmaskine, der kan finsortere plastikaffald efter dets type. Maskinen bliver i projektet implementeret i industrien, og gør det muligt i langt højere grad at anvende genanvendt plast i fremstillingsindustrien.
28.09.2020 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi
Intelligente undervandsrobotter åbner op for en lang række muligheder på de enorme områder under havoverfladen, der dækker mere end 70 pct. af jordens overflade. Men det kræver kunstig intelligens, vi kan stole på, når robotterne skal operere på egen hånd. Et nyt EU-støttet projekt vil tackle problemet.
24.09.2020 | AU Engineering
I samarbejde med Teknologipagten og Region Midtjylland inviterer Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet til symposium om grøn omstilling.
23.09.2020 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi
Storstilet industrielt og akademisk samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet er ’en kæmpe mulighed’, lyder det fra kommunens borgmester, som hilser det nye initiativ velkommen.
23.09.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi, Institut for Elektro- og computerteknologi
Ni forskere på Aarhus Universitet har modtaget fondsmidler til nye, dristige projekter fra Villum Fondens program Villum Experiment, der donerer penge til ’vilde forskningseksperimenter’.
08.09.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Med et avanceret statistisk værktøj kan ingeniører finde frem til nye kemikalier, der kan erstatte problematiske stoffer i den farmaceutiske industri. De har netop gennemført de første videnskabelige studier med blodtryksmedicin, og resultaterne er lovende.
07.09.2020 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet
Byggebranchen har brug for mere viden om skjulte samlinger i trækonstruktioner, og den næste generation af unge ingeniører skal derfor blive bedre til at finde de gode kompromisser mellem æstetik og holdbarhed. Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet inviterer til webinar om emnet d. 15. september.
31.08.2020 | AU Engineering, Institut for Mekanik og Produktion
Ingeniører fra Aarhus Universitet har udviklet et apparat, der gør det muligt at samle vandprøver fra Ishavet i helt ned til 300 meters dybde. Det skal hjælpe klimaforskere med at skaffe ny viden, om hvordan isen på vores nordlige halvkugle smelter, og hvad der sker når den blander sig med det salte havvand.
28.08.2020 | AU Engineering
Der har aldrig været flere nye ingeniørstuderende på Aarhus Universitet. Ca. 1100 nye studerende har i denne uge indledt deres introforløb på enten en diplom- eller civilingeniøruddannelse på AU Engineering. Det er en stigning på 18 pct. i forhold til sidste år.