Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Vi har brug for flere af dem her. I hvert fald, hvis man spørger toplederne i vindindustrien. Daryl Plante Montminy fra Canada, Lynn Briese fra Tyskland og Mirko Hoekman fra Danmark er alle ingeniørstuderende, og de deltager i Wind Power Summer School 2021. (Foto: Anders Trærup)
Sommerskolen foregår i Videbæk i Vestjylland, og de studerende arbejder case-baseret med forskellige teknologiske innovationsudfordringer i vindvirksomhederne (Foto: Anders Trærup)
Aarhus Universitet udvælger 50 talentfulde ingeniørstuderende fra hele verden, når holdet til den årlige sommerskole skal sættes. (Foto: Anders Trærup)

25.08.2021 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi, Institut for Mekanik og Produktion

Danske topledere: ”Manglen på vind-ingeniører kan blive en udfordring i klimakampen”

Hvert år i august samler Aarhus Universitet i samarbejde med Vestas og Siemens Gamesa 50 af verdens dygtigste ingeniørstuderende til en international sommerskole om vind. Målet er at tiltrække talenter til den danske energisektor.

Dekan Eskild Holm Nielsen bød de mange nye ingeniørstuderende velkommen til AU Engineering (Foto: Lars Kruse)
Tutorerne tog godt imod unge fra hele landet på deres første dag på universitetet (Foto: Lars Kruse)
Morgengymnastik og fællessang i universitetets aula (Foto: Lars Kruse)
Formand for RUS1-Katrinebjerg stillede sig på talerstolen med et vigtigt budskab (Foto: Lars Kruse)

25.08.2021 | Institut for Elektro- og computerteknologi, Institut for Mekanik og Produktion, Institut for Bio- og Kemiteknologi

En helt særlig studiestart på AU Engineering

Efter et år med nedlukninger og meget begrænset social kontakt var stemningen tæt på sitrende, da de mange veloplagte tutorer modtog næsten 1000 nye ingeniørstuderende.

"Det er ubeskriveligt fedt, at se prototypen rejse sig lag for lag, og se vores vision blive til virkelighed,” siger Hasan Alsofi, der blev uddannet bygningsingeniør i januar 2021 og derefter stiftede virksomheden 3DCP med makkeren Mikkel. Foto: Privatfoto.

19.08.2021 | AU Engineering, Institut for Byggeri og bygningsdesign

Fra pølse til hus: Hasan 3D-printer tiny-house i Holstebro

Hasan Alsofi blev uddannet bygningsingeniør i januar 2021. Nu har han stiftet entreprenørfirmaet 3DCP med kammeraten Mikkel, og sammen med bl.a. Holstebro Kommune er de nu i gang med at opføre virksomhedens pilotprojekt. Drømmen er at blive Danmarks første 3D-print-totalentreprenør og i øvrigt fuldstændig revolutionere byggebranchen.

Fremtidens marker er grønne hele året. Biomassen fra markerne kan bl.a. benyttes til at udvinde grøn protein som et bæredygtigt alternativ til sojaprotein til grise og fjerkræ. Foto: AU.

13.08.2021 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi, Institut for Byggeri og bygningsdesign

Åbent Hus: Fremtidens proteinfoder skal komme fra græs

Forskningsprojekterne GO-GRASS og GRØNBIORAF undersøger hvordan græsprotein kan blive bæredygtigt alternativ til importeret soja. Den 24. august holder projekterne et åbent hus-arrangement på Aarhus Universitet i Foulum, hvor alle interesserede er velkomne.

I samarbejde med Institut for Bio- og Kemiteknologi, Aarhus Universitet, har Njord udviklet flere innovative drikkevarer, som virksomheden nu vil sætte i fuld produktion. Foto: Lise Balsby.

12.08.2021 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi

Skal din næste gin & tonic være lavet af affald?

I samarbejde med ingeniører på Aarhus Universitet har det lille aarhusianske destilleri Njord skabt innovative drikkevarer af virksomhedens restprodukter: ”Det er en fantastisk måde at skabe værdi af noget, der ellers bare var affald.”

DTL er AU's nye forsknings- og demonstrationslaboratorium i Ringkøbing-Skjern Kommune - skabt i samarbejde mellem kommunens erhvervsråd, lokale virksomheder og universitetet. DTL skal give virksomheder simpel adgang til bl.a. digital innovation, eftertragtede ingeniørstuderende og nyeste forskning inden for digitale teknologier. Foto: Istock.

09.08.2021 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi

DTL Skjern åbner officielt den 6. september

Ringkøbing-Skjerns nye digitale innovationslaboratorium er færdigbygget og klar til at åbne dørene til sin officielle indvielse i starten af september. En milepæl for lokale små- og mellemstore virksomheder, lyder det fra borgmesteren.

1052 nye ingeniørstuderende starter på Aarhus Universitet (Foto: Melissa Bach Yildirim)

03.08.2021 | AU Engineering, Institut for Byggeri og bygningsdesign, Institut for Elektro- og computerteknologi

AU Engineering byder velkommen til 1052 nye studerende

Langt de fleste ansøgere til universitetets ingeniøruddannelser har fået tilbudt en studieplads. Der er stadig ledige pladser.