29.10.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi, Institut for Byggeri og bygningsdesign
Danmarks Frie Forskningsfond har netop offentliggjort de 65 forskningsprojekter om grøn omstilling, der modtager bevillinger. Forskere fra Institut for Ingeniørvidenskab modtager bevillinger til fem nye, ingeniørprojekter.
29.10.2020 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi
I en ny international, tværfaglig undersøgelse har forskere benyttet kunstig intelligens til at analysere store mængder historiske fotos fra 2. verdenskrig. Undersøgelsen viser blandt andet, at kunstig intelligens kan identificere fotografer baseret på indholdet af de fotos, de har taget.
19.10.2020 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi
Et tværeuropæisk konsortium bestående af bilproducenter, universiteter, videncentre og leverandører er gået sammen om et nyt forsknings- og udviklingsprojekt, der skal hjælpe industrien til at skifte fra virkelige til virtuelle prototyper.
15.10.2020 | AU Engineering, Institut for Mekanik og Produktion
Tre ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet har sikret sig en plads i finalen til SDG Tech Award 2020 for en robot, der kan måle saltindhold i Ishavet.
14.10.2020 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi
Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge ikke-lineære processer i halvlederlasere: Det kan være et springbræt til næste generations fiberoptiske netværk.
06.10.2020 | AU Engineering, Institut for Byggeri og bygningsdesign
Sverige, Norge og Danmark skal i et nyt projekt samle og udveksle erfaringer fra byggeprojekter med formålet om at optimere energiforbruget i offentlige bygninger.
06.10.2020 | Institut for Elektro- og computerteknologi
Virksomhederne stod i kø for at møde de studerende til P-dag på Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, som blev afholdt virtuelt fredag d. 2. oktober.
02.10.2020 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi
Leverer din virksomhed digitale modelleringsteknologier? Deltag i HUBCAP-programmet, som kan hjælpe dig med at finde nye kunder til din virksomhed. Her deltager små og mellemstore virksomheder fra hele Europa i et forsøg på at omfavne digital innovation.
01.10.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi
Én hektar dansk dyrket hamp kan erstatte 2-3 hektar bomuld og kræver væsentligt mindre vand i produktionen. Et nyt projekt, støttet af Innovationsfonden, skal udvikle en metode, som skal gøre tekstiler af hamp til et bæredygtigt alternativ til bomuld.