Aarhus Universitets segl

Simon vil være it-ingeniør

Simon Hjortgaard Jeppesen havde godt gang i karrieren som automationsteknolog i en international virksomhed, da han besluttede sig for at blive ingeniør.  


26-årige Simon havde på mange måder et drømmejob. Som automationsteknolog rejste han rundt i det meste af verden og installerede maskiner, og han havde et tydeligt talent for det.

"Det var en super god virksomhed, jeg havde arbejde i, og på mange måder var det et virkelig godt job. Jeg kunne lide udfordringen med at installere maskinerne og få dem til at virke kombineret med, at jeg fik en helt masse rejseoplevelser med mig i bagagen," siger han.  

Men i takt med, at Simon fik større erfaring som automationsteknolog, begyndte han at interessere sig mere og mere for programmeringen bag maskinerne. 

"Jeg havde aldrig overvejet en it-ingeniøruddannelse før, men jeg kunne mærke en nysgerrighed tage plads i mit arbejdsliv. Jeg ville gerne forstå teknologien bag mit arbejde i stedet for bare at få maskinerne til at virke," siger han. 

Om at føle sig "på plads" i livet

I dag læser Simon på det 1-årige Adgangskursus på Aarhus Universitet. Det skal bane hans vej ind på diplomingeniøruddannelsen i Softwareteknologi, og det føles "helt rigtigt", som han siger. 

"Jeg har prøvet lidt af hvert med hensyn til uddannelse. Jeg har sådan set altid været dygtig til det, jeg har givet mig i kast med, men så er det langsomt blevet kedeligt. Nu har jeg følelsen af, at jeg kan blive ved med at udvikle mig, og jeg kan se en spændende, åben og indbydende fremtid foran mig," siger han. 

Når Simon ser tilbage på sin ungdom ligner den ikke en lige vej imod et mål. Han startede i 1.g. på en Science-linje på Viborg Katedralskole, men droppede ud efter et år. Han havde en længsel efter at opleve verden og rejste derfor til Kap Verde i Afrika, hvor han arbejde på hotel og i landbrug. 

Da han vendte hjem, var det i en mere moden udgave af sig selv og dermed også med bedre forudsætninger for at starte på en uddannelse. 

"Jeg vidste, jeg ville lave noget, hvor jeg både kunne bruge mit hoved og mine hænder, så jeg valgte at uddanne mig til elektriker," siger han. 

Men efter et stykke tid begyndte tvivlen igen at nage.

"Jeg syntes, det meste var kedeligt og ensformigt arbejde, så jeg valgte at rykke rødderne op igen. Det var på det tidspunkt, jeg flyttede til Aarhus, fik en kæreste og startede på uddannelsen til automationsteknolog," siger Simon Hjortgaard Jeppesen. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

"Jeg syntes, det meste var kedeligt og ensformigt arbejde, så jeg valgte at rykke rødderne op igen. Det var på det tidspunkt, jeg flyttede til Aarhus, fik en kæreste og startede på uddannelsen til automationsteknolog," siger Simon Hjortgaard Jeppesen. 

Kendte ikke Adgangskursus

Om kort tid afslutter han Adgangskursus og starter på ingeniørstudiet, og han føler sig godt rustet til en akademisk uddannelse. 

"Jeg kendte ikke til Adgangskursus og havde derfor aldrig tænkt over, at der var en anden vej ind på ingeniørstudiet end gymnasiet. For mig har det været en rigtig god oplevelse. Alle fag er skræddersyet, så de på en eller anden måde giver mening i forhold til, at man skal læse videre til ingeniør og underviserne er dygtige. De gør det nemt for en at se, hvad man skal bruge fagene til, og jeg føler mig meget klar til at læse videre." siger han.

Simon skal være far til april, og han drømmer om at tage til udlandet med sin lille familie allerede i løbet af diplomingeniøruddannelsen. 

"Det er noget, der fylder meget som livsdrøm hos både min kæreste og jeg. Vi vil gerne opleve verden," siger han.