Aarhus Universitets segl

Hvad er en kandidatuddannelse?

Læs kandidat på 2 år

Den 5-årige civilingeniøruddannelse starter med en 3-årig teknisk-naturvidenskabelig bacheloruddannelse, som automatisk kvalificerer dig til den 2-årige kandidatuddannelse.

Kandidatuddannelsen er som udgangspunkt på engelsk. På kandidatuddannelsen opbygger du en dyb teknisk og videnskabelig kompetence samt analytisk og teoretisk forståelse på højeste abstraktionsniveau. Med udgangspunkt i forskningsbaseret undervisning får du viden, metoder og samfundsforståelse, som sætter dig i stand til at udvikle, designe og implementere fremtidens teknologier.

Civilingeniøren arbejder med forskning, udvikling og innovation, og har gode jobmuligheder på globalt plan for eksempel som leder, teknisk udvikler eller konsulent på højt specialiseret niveau.

Civilingeniøruddannelsen kvalificerer dig til at tage en ph.d. uddannelse, som giver adgang til en karriere som forsker på et universitet eller en forskningsafdeling i en virksomhed.

Som færdiguddannet diplomingeniør kan du også læse videre på den to årige kandidatuddannelse til civilingeniør. Hvis du ønsker at læse videre til civilingeniør, skal du under din diplomingeniøruddannelse tilvælge bestemte kurser.

De akademiske dyder

Dine undervisere på kandidatuddannelsen er alle forskere. De ved alt om den seneste teknologiske udvikling inden for deres felt samtidig med, at de viser vejen for, hvordan du skal arbejde som studerende: Nysgerrigt, analyserende og objektivt. Det er akademiske dyder, der gennemsyrer hele den 5-årige civilingeniøruddannelse fra første dag på bacheloruddannelsen til sidste dag på kandidaten. 

Studiets opbygning

 

Den 5 årige civilingeniøruddannelse starter med en 3-årige teknisk-naturvidenskabelige grunduddannelse (bachelor), som automatisk kvalificerer dig til den 2-årige kandidatuddannelse.