Aarhus Universitets segl

Et halvt års praktik på 5. semester

På femte semester af diplomingeniøruddannelsen skal du i praktik i en ingeniørvirksomhed, hvor du får indblik i arbejdet som ingeniør, og du får mulighed for at afprøve det du har lært på ingeniøruddannelsen i den virkelige verden. Du får dermed også et billede af, hvordan din rolle bliver, når du kommer ud på arbejdsmarkedet. 

Denne praktikperiode er ofte lønnet. Aarhus Universitet har praktikaftaler med en lang række virksomheder, og du får hjælp til at finde en praktikplads. Det er også muligt at tage et praktikophold i udlandet, og du kan også komme i praktik som iværksætter i egen virksomhed.

Studerende og virksomheder mødes

Hvert år afholdes praktik- og projektdage, hvor studerende og virksomheder har mulighed for at møde hinanden og få en snak om praktikophold og projektarbejde. Arrangementerne er opdelt efter fagområde:

Et halvt år som iværksætter med praktik i din egen virksomhed

Som ingeniørstuderende på Aarhus Universitet har du mulighed for at bruge dit praktiksemester til at prøve kræfter med livet som iværksætter. I løbet af din uddannelse bliver du trænet i at tænke kreativt med udgangspunkt i din faglighed, få idéer og omsætte disse til løsninger på virkelige problemstillinger. I Iværksætterpraktik kommer du til at arbejde med at omsætte dine idéer til produkter og koncepter med kommercielt potentiale. Det er også muligt at komme i Iværksætterpraktik som et team.   

Du får tilknyttet faste vejledere og specialister undervejs i processen med at starte virksomhed og mulighed for at benytte laboratorier og eksperimentelle faciliteter på Aarhus Universitet. Du skal regne med en ugentlig rådgivningsblok og en ugentlig deltagelse i workshop. Her bliver du bliver præsenteret for de nyeste værktøjer og metoder til entreprenørskab.  Derudover bliver du en del af et kreativt miljø, hvor dialog og sparring med andre iværksættere er en del af dagligdagen.

Iværksætterpraktik er fuldt meritgivende efter reglerne for den uddannelse, du er indskrevet på. Du får desuden gratis kontorplads i innovationsmiljøet Startup Factory på havnen i Aarhus i hele semestrets forløb. Semestret er ulønnet, og de studerende udvælges på baggrund af en motiveret ansøgning inklusiv beskrivelse af forretningsidé.

Et halvt år med praktikophold i udlandet

En del studerende vælger at tage praktikopholdet i udlandet - eksempelvis i en udenlandsk afdeling af en dansk virksomhed.

Læs mere om praktikophold i udlandet på institutternes studieportaler:


Til virksomheder

Har du og din virksomhed overvejet at få en ingeniør i praktik? Så læs mere her og kontakt os for en snak.Mød tidligere og nuværende praktikanter

Her kan du læse om diplomingeniørstuderende, som er eller har været i praktik, og høre om deres oplevelser.