Aarhus Universitets segl

Kursusstruktur på diplomingeniøruddannelsen

På de første fire semestre har du en række obligatoriske ingeniørfaglige kurser inden for den diplomingeniøruddannelse, du har valgt. Det er også her, du bygger din naturvidenskabelige grundforståelse og opnår relevant teknologiindsigt.

På stort set alle semestre skal du arbejde med et ingeniørfagligt projekt, hvor du demonstrerer, at du kan bruge din viden fra de forskellige kurser til at løse et problem. Meget ofte sker dette i samarbejde med en offentlig eller privat virksomhed.

Praktik

På femte semester skal du i praktik som ingeniør. Diplomingeniørpraktikanter er attraktive, og det er derfor nemt for de fleste at matche med en rigtig god virksomhed. Universitetet har desuden en lang række ingeniørpraktikaftaler med både danske og udenlandske virksomheder, som du kan benytte dig af.

Praktikperioden er ofte lønnet.

Læs mere om ingeniørpraktik

Specialisering

På sjette og syvende semester specialiserer du dig og skriver dit diplomingeniørprojekt.

Som færdiguddannet diplomingeniør kan du vælge at starte en karriere på arbejdsmarkedet, hvor der er hårdt brug for dine kompetencer.

Læs videre

Som diplomingeniør kan du læse videre til forretningsingeniør (et semester) og/eller civilingeniør (2 år). Du kan ansøge om at læse videre til civilingeniør (+2 år), hvis du under uddannelsen har valgt bestemte kurser.