Undervisningen på diplomingeniøruddannelsen består af forelæsninger, klasseundervisning, holdøvelser samt værksteds- og laboratoriearbejde.
Alle diplomingeniøruddannelser ved Aarhus Universitet er CDIO-klassificerede og hører dermed til blandt verdens bedste tekniske uddannelser.
Bogstaverne CDIO karakteriserer den arbejdsproces, som alle diplomingeniører fra Aarhus Universitet bliver trænet i under uddannelse: Conceive – Design – Implement – Operate.
CDIO-klassificeringen sikrer, at du som færdiguddannet diplomingeniør kan:
Som diplomingeniørstuderende får du en solid naturvidenskabelig forståelse og indsigt i teknologiens muligheder, og du bliver allerede fra første semester trænet i at sætte din viden i spil og arbejde med virkelige problemstillinger.
Når du vælger en diplomingeniøruddannelse vil du opleve, at du altid kan se formålet med den teoretiske viden, du tilegner dig.
Matematikken, fysikken og eventuelt kemien står aldrig alene. Differentialregning kan for eksempel handle om brokonstruktioner, og Newtons teori kan handle om at beregne kredsløbets kraftpåvirkningen af hjerteklappen med henblik på at vælge materiale til kirurgiske implantater.
Det er selvfølgelig meget forskelligt fra uddannelse til uddannelse. Pointen er, at du som diplomingeniørsstuderende hele tiden arbejder med at sætte din viden i spil i praksis.