Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Eline vil forhindre oversvømmelser

Eline læser til diplomingeniør i Bygning
Den globale opvarmning skaber problemer med regn i byerne. Når temperaturen stiger, bliver atmosfæren varmere, og vanddampen i luften øges. Det giver kraftige skybrud og mere vand på overfladen. Eline Plet-Bundgaard læser til diplomingeniør i Bygning, og hun bruger computersimulering til at finde nye løsninger på problemet (AU Foto: Lars Kruse)

Eline interesserer sig for klimaforandringer. Hun interesserer sig for vand som et naturvidenskabeligt fænomen, og hun drømmer om at bruge sin viden som bygningsingeniør til at forhindre fremtidige oversvømmelser i vores byer. 


Da Eline søgte ind på diplomingeniøruddannelsen i Bygning var hendes drøm at blive en del af holdet på de store, prestigefyldte byggeprojekter. Men allerede på de første semestre begyndte hun at interessere sig for klimatilpasning og vand, og derfor var det helt oplagt for hende at vælge specialiseringen Miljøteknik.

”Jeg fandt det bare meget mere spændende at arbejde med vand. Når man specialiserer sig i bærende konstruktioner, så er der hele tiden nogle standarder, man som ingeniør skal forholde sig til. Med en specialisering i miljøteknik er man ikke så bundet, og man kommer til at arbejde med at finde nye løsninger på nogle af vores største problemer med klimaforandringer,” siger hun.

Andre relaterede sider: