Aarhus Universitets segl

Lasse skiftede karriere som 40-årig

Lasse Lundholm arbejder som elektronikingeniør i virksomheden ReMoni. Han er 41 år gammel, er gift og har to børn, et hus og en bil. 


Det lyder ganske almindeligt, men Lasse Lundholms vej til drømmejobbet som ingeniør har været alt andet end ordinær. 

Vi spoler tiden fem år tilbage og lander på Aarhus Universitetshospital. Her arbejder Lasse som en højt specialiseret intensivsygeplejerske på Aarhus Universitetshospital. Det har han gjort i næsten 15 år, og han er en af de mest erfarne på afdelingen. 

Lasse drømmer om mere efteruddannelse, og han vil gerne dygtiggøre sig som udviklingsansvarlig. Han interesserer sig for teknologi og vil gerne specialisere sig i den retning. Han begynder derfor at afsøge muligheder, men det er svært for ham at finde et uddannelsestilbud, der matcher hans ønsker.

Til gengæld får han i sin søgning øje på, at man kan læse til diplomingeniør i Elektronik online i Herning, og det vækker hans begejstring. 

Artiklen fortsætter under billedet

”Jeg bookede en samtale med en studievejleder, og det satte med det samme ild til mine drømme. Selvfølgelig havde jeg en masse tvivl og spekulationer. Det var ikke nogen let beslutning at sige mit gode job op for at satse på noget helt nyt, men i dag er jeg enormt glad for, at jeg tog springet,” siger Lasse Lundholm. 

En fleksibel studieform og lønnet praktik

Online-studieformen har gjort det muligt for Lasse at gennemføre langt det meste af sin uddannelse fra hjemmet i Hadsten. Samtidig har det været muligt for ham at fastholde sit arbejde som sygeplejerske på nedsat tid i ferier og weekender. 

”Det har været en fantastisk oplevelse for mig at læse til ingeniør, og jeg har haft stor glæde af den fleksibilitet, der følger med online-undervisningen. Selvfølgelig har jeg haft travlt, men det har været på en god måde, for jeg har været enormt opslugt af det faglige,” siger Lasse Lundholm. 

Lasse Lundholm mødte sin nuværende chef, som er direktør i ReMoni, i forbindelse med en karrieredag på universitetet, og han fik tilbudt praktikplads i virksomheden. Det førte til det første rigtige ingeniørjob. 

”I praktikken arbejdede jeg med at udvikle en flowmåler, der kan monitorere vandforbrug og registrere eventuelle lækager. Det var et innovationsprojekt med mange faglige udfordringer både omkring det elektroniske og omkring kunstig intelligens,” siger Lasse Lundholm. 

I dag har virksomheden taget patent på sensoren, og Lasse arbejder i sin nuværende stilling med at implementere løsningen. Han tøvede ikke med at sige ja til jobbet. 

Artiklen fortsætter under billedet

”Jeg var helt sikker på, at det var et godt match. Jeg kendte jo virksomheden indefra, og der var både spændende arbejdsopgaver, gode kollegaer og en god ledelse,” siger Lasse Lundholm. 

På hjemmebane som ingeniør

Lasse savner stort set aldrig sit gamle job. Han elsker ingeniørens arbejdsform og muligheden for at bruge teknologien til at løse problemer. 

”Jeg bruger mig selv på en helt anden måde nu. Mit arbejde som ingeniør er langt mere kreativt, og det føles som en hjemmebane, hvor jeg befinder mig godt,” siger Lasse Lundholm. 

Og så er der arbejdstiderne, der aldrig rimer på aften, nat eller weekend. Det giver ro på hverdagen og på fritiden. 

”Det holder jeg rigtig meget af. Det er først nu, jeg for alvor smager på, hvad det vil sige at holde weekend,” siger han.