Aarhus Universitets segl

En fossilfri fremtid er min største karriereambition

Her kan du møde 29-årige Anders Bolt Mikkelsen, der arbejder som driftsingeniør i Energinet og er vidne til den grønne omstilling fra første parket.


Fem hurtige til Anders


Hvorfor valgte du at læse til diplomingeniør i Elektrisk Energiteknologi

Jeg har nok altid haft det i baghovedet, at jeg skulle vælge en uddannelse, der kunne føre til et job, hvor jeg kunne komme til at arbejde med grøn omstilling.

Det fylder stadig rigtig meget for mig i mine tanker om karriere, at det jeg laver, skaber værdi – ikke kun for mig selv eller for firmaet, men for hele samfundet.

Hvad var det bedste ved studiet?

Jeg lærte utroligt meget af praktiksemestret. Der var jeg også i Energinet, og det ledte til mit første ingeniørjob.

Hvordan vil du beskrive dit arbejde som ingeniør?

Jeg kalder mig selv for stærkstrømsingeniør, for det er det, jeg arbejder med. Jeg tilslutter anlæg, herunder solcelle- og vindmølleanlæg, til vores elnet, så forbrugerne i sidste ende får mere grøn energi til rådighed. Min rolle er at være en slags projektleder, hvor jeg står for at binde hele sammen fra de indledende møder med netkunder til de afsluttende møder med netselskaberne, der leder strømmen ud til forbrugerne. Min rolle har også en udadvendt side: Der er meget samarbejde på tværs af Energinets organisation, samarbejde med netselskaberne, der forsyner os med strøm. Derudover har jeg et internationalt samarbejde med transmissionssektoren, der inkluderer flere europæiske lande og Indien og Mexico.

Hvad er det mest interessante ved dit job?

Det er afgørende for mig, at jeg er med til at skabe konkret fremdrift i den grønne omstilling. Hver gang, jeg afslutter et projekt, kan jeg se, at nu er vi nået et skridt længere imod en fossilfri fremtid.  Noget af det, der interesserer mig mest på et fagligt niveau, er brint eller Power2X. Det er rygraden i den grønne omstilling, og det bliver kæmpestort.

Anders Bolt Mikkelsen


Navn: Anders Bolt Mikkelsen

Alder: 29 år

Arbejdsplads: Energinet

Jobtitel: Driftsingeniør

Uddannelse: Diplomingeniør i Elektrisk energiteknologi

Online ingeniøruddannelse – synkront eller asynkront


Aarhus Universitet udbyder diplomingeniøruddannelsen i Elektrisk energiteknologi som fuldt digitaliseret uddannelsesforløb, og de studerende kan frit vælge imellem forskellige grader af fleksibilitet.

Man kan deltage i undervisningen online enten synkront eller asynkront.

Når man deltager synkront, tjekker man ind i timerne på universitetet fra sin computer og deltager i undervisningen live.

Når man deltager asynkront, får man tilsendt en videooptagelse af den samme live-undervisning, som man kan se, når det passer ind i hverdagen.

Det gør det muligt for eksempel at fastholde et job ved siden af studiet.

Man kan også mixe de to online studieformer.