Aarhus Universitets segl

Civilingeniørgraden har givet mig virkelig mange muligheder

Nina Wiborg Mølgaard er nyuddannet civilingeniør i Computerteknologi. I dag arbejder hun som software developer hos konsulenthuset Mjølner i Aarhus. I denne Q&A tænker hun tilbage på sine overvejelser omkring kandidatvalget, og hvordan hun oplever sit arbejdsliv.Hvorfor valgte du at læse til ingeniør?

Jeg har altid været glad for matematik, og jeg er meget logisk tænkende. Jeg havde en eller anden idé om, at jeg skulle være bygningsingeniør, så jeg tog til U-days. Her hørte jeg så tilfældigt lidt om diplomingeniøruddannelsen i Softwareteknologi, og så var bare et eller andet i mig, der faldt på plads. Jeg anede absolut intet om programmering, men jeg tænkte, at det måtte jeg tage i stiv arm. Det har jeg ikke fortrudt.

Var du i tvivl om, du skulle læse videre til civilingeniør, da du var færdig som diplomingeniør?

Som de fleste andre begyndte jeg at få jobtilbud på det sidste semester af diplomingeniøruddannelsen, og det var også rigtig gode jobtilbud, så jeg overvejede det selvfølgelig. Men jeg kunne mærke, at jeg bare ikke var færdig med at være studerende. Jeg syntes, jeg var meget ung, og jeg ville gerne dygtiggøre mig og have mere erfaring. Og så tænkte jeg også på de mange, mange år, jeg havde - og stadig har - foran mig på arbejdsmarkedet, og i det perspektiv er to år til en kandidatuddannelse på to år ganske lidt. I dag er jeg virkelig glad for, at jeg valgte at gå efter civilingeniørgraden, fordi jeg nu kan se, at det har givet mig meget nyttig viden og professionalisme og dermed en rigtig en god start på arbejdslivet. 

Hvad vil du sige, du har fået ud af at læse til civilingeniør?

Jeg har fået en stærkere teoretisk ballast, og det gør, at jeg er god til at sætte mig ind i mere kompliceret stof. Jeg har også fået et større overblik, og jeg mærker, at der er meget respekt omkring civilingeniørtitlen. Faktisk kan jeg også se det på de jobtilbud, der løbende dukker op til mig, at de måske kræver lidt mere specialisering og ansvar. Jeg tror det ville have været nogle andre typer af jobs, jeg ville have fået tilbudt, hvis jeg havde stoppet min uddannelse, da jeg var færdig som diplomingeniør.

Hvad er dit råd til andre, der overvejer, om de skal søge ind på kandidaten?

Hvis man kan lide at lære, så synes jeg klart, at man skal overveje det!

Med en civilingeniøruddannelse står man stærkere. Det er i hvert fald min oplevelse. Man bliver mere specialiseret. Man får dybere teknologiindsigt, og man lærer ikke mindst at tilegne sig viden på et andet niveau og omstille sig. Det, tror jeg, er en helt afgørende investering i et langt arbejdsliv som ingeniør, hvor den teknologiske udvikling hele tiden, giver nye os muligheder og nye udfordringer.

Hvad kan du bedst lide ved dit nuværende job?

Jeg har nogle meget interessante arbejdsopgaver og nogle søde kollegaer. Mjølner har en fed kultur, og det var for mig ret afgørende, da jeg skulle vælge vej på arbejdsmarkedet. Jeg kan godt lide den måde, vi arbejder sammen på i teams, og jeg kan lide variationen i arbejdsopgaverne. Det er super spændende at være i et konsulenthus, fordi processen med at forstå kundens behov og løse deres problemer er spændende og meget meningsfuld.  


I filmen her sætter Nina og hendes erfarne kollega i Mjølner ord på, hvordan de oplever forskellen på en diplomingeniør og en civilingeniør.