Aarhus Universitets segl

Olivers første dag på arbejde som ingeniør

Ingeniører har generelt let ved at få job, når de er nyuddannede. Men alligevel er overgangen fra universitet til arbejdsmarked et stort skridt. Her kan du møde Oliver Shadwell. Han ledte efter drømmejobbet i fire måneder efter sin sidste eksamen. Nu træder han for alvor ind i voksenlivet med alt, hvad det indebærer af pligter og fornøjelser. Nyt ansvar, ny bil, pendlertid og playlister, en rigtig løn, mange kollegaer, nye måder at samarbejde på og ny viden, man skal tilegne sig. Men også tvivl. 

"Er jeg dygtig nok? Hvad forventes der af mig? Passer jeg ind på arbejdspladsen? I hvilken retning skal jeg med min karriere?" siger Oliver.

Vi fik lov til at kigge ham over skulderen med et kamera på den allerførste arbejdsdag.  Oliver Damgaard Shadwell


Alder: 24 år

Uddannelse: Diplomingeniør i Kemi fra Aarhus Universitet

Jobtitel: Health and Safety specialist

Virksomhed: Nature Energy


5 HURTIGE TIL OLIVER


Hvad drømte du om at blive som barn?

Jamen utroligt nok var ingeniør ikke det, jeg gik og drømte om, jeg skulle ende med at blive. Det var min plan at blive jægerpilot, men i gymnasiet fik jeg smag for naturvidenskaben, og jeg blev især fascineret af kemi.

Hvornår besluttede du dig for at læse til ingeniør?

Jeg tror, jeg var i slutningen af 2.g., da jeg begyndte at forholde mig til, hvad jeg kunne blive med min interesse for kemi. Jeg valgte at tage i studiepraktik hos AU Engineering, og jeg kunne mærke med det samme, at det var det jeg ville. Det var interessant, og der var en god stemning.

Hvad var det bedste ved studiet?

Fagene, underviserne og ikke mindst mine studiekammerater som gjorde det til nogle af de bedste år i mit liv.

Hvad var det værste ved studiet?

Når man læser til diplomingeniør, så har man undervisning i hold på størrelse med en klasse. Det giver en tæt forbindelse mellem undervisere og studerende, som jeg altid har holdt meget af. Dog var der enkelte fag, vi skulle tage som forelæsninger.  Det brød jeg mig ikke om. Jeg synes, det gør undervisningen distanceret at sidde som en person ud af 200 i et stort auditorium.

Hvor vil du gerne være karrieremæssigt om ti år?

Om 10 år kunne jeg godt se mig selv stadig hos Nature Energy, men i en ny rolle. Jeg har sat mig et mål om at blive ved med at udvikle min faglighed, så jeg kan føle mig udfordret i de opgaver, jeg skal løse.