Her kan du møde Ida Helena Bay Loft Jensen, som er nyuddannet diplomingeniør i Elektrisk Energiteknologi. Hun er 26 år, blev færdig i januar, og startede i en stilling som driftsingeniør i Energinet i februar. Hun bor med sin kæreste i en lille by mellem Horsens og Aarhus i en bygning der tidligere har været et hotel, men som nu er bygget om til lejligheder. Her fortæller hun om overgangen fra studieliv til arbejdslivet som ingeniør. Vi fik lov til at følge hende med et kamera i løbet af en helt almindelig dag.
Alder: 26 år
Uddannelse: Diplomingeniør i Elektrisk Energiteknologi.
Jobtitel: Driftsingeniør
Virksomhed: Energinet
Jeg arbejder som driftsingeniør hos Energinet i afdelingen Netregler & Tilslutning. Her arbejder jeg med tilslutningssager, hvor mine opgaver centrerer sig om den elektriske tilslutning af anlæg til transmissionsnettet - det kan for eksempel være tilslutning af en solcellepark.
Ved tilslutning af anlæg er der forskellige forordninger og tekniske forskrifter, der skal efterleves, og det er en del af mit arbejde at sørge for at disse bliver overholdt - det er blandt andet med til at sikre den høje forsyningssikkerhed, vi har i Danmark.
Jeg er generelt glad for at have startet mit arbejdsliv som ingeniør hos Energinet. Jeg værdsætter den høje faglighed blandt mine kollegaer, hvor der altid er mulighed for sparring, hvilket er meget givende som nyuddannet.
Det bedste er, at jeg får lov til at arbejde med noget jeg synes er vigtigt - nemlig den grønne omstilling.
Jeg har altid syntes, at ingeniøruddannelserne lød enormt spændende, men jeg var alligevel lidt i tvivl, om det var noget for mig. Da jeg efterhånden blev klar over at jeg gerne ville arbejde med grøn energi, var det oplagt at læse til diplomingeniør i Elektrisk Energiteknologi - det virkede interessant og som en retning der åbnede for mange spændende karriereveje.
Jeg har generelt været glad for at studere på Aarhus Universitet. Jeg har været tilmeldt studiet som online-studerende for at få mest muligt fleksibilitet. Men jeg har også deltaget en hel del i undervisningen fysisk både på universitetets campus i Aarhus og i Herning. I de første semestre følte jeg mig ret udfordret, og jeg nåede da også at blive i tvivl om mit uddannelsesvalg et par gange. Men efterhånden blev jeg mere og mere bekræftet i, at jeg havde taget det helt rigtige valg, og det var en stor motivation for mig, at jeg kunne begynde at se de mange spændende jobmuligheder for mig.
Lige nu fokuserer jeg på at blive så dygtig som muligt - selvom min studietid er ovre, er der stadig rigtig meget at lære, hvilket bare gør det endnu mere spændende at være ingeniør.
Det er en kæmpe motivationsfaktor for mig at arbejde med grøn omstilling, og Energinet er en rigtig god arbejdsplads
Aarhus Universitet udbyder diplomingeniøruddannelsen i Elektrisk energiteknologi som fuldt digitaliseret uddannelsesforløb, og de studerende kan frit vælge imellem forskellige grader af fleksibilitet.
Man kan deltage i undervisningen online enten synkront eller asynkront.
Når man deltager synkront, tjekker man ind i timerne på universitetet fra sin computer og deltager i undervisningen live.
Når man deltager asynkront, får man tilsendt en videooptagelse af den samme live-undervisning, som man kan se, når det passer ind i hverdagen.
Det gør det muligt for eksempel at fastholde et job ved siden af studiet.
Man kan også mixe de to online studieformer.