Aarhus Universitets segl

Gode råd om studiestart


Hvordan er det at starte på en ny uddannelse? Her giver vi dig gode råd til studiestart i Aarhus.

Alt er nyt – også for dine medstuderende!

Nye kammerater, nye bøger, nye omgivelser, ny by? Når du starter på en ny uddannelse, kan det være svært at overskue alt det nye. Bare at finde rundt på universitetet kan være svært! Men den følelse er du ikke ene om. Du er i samme båd som alle dine medstuderende, så støt og hjælp hinanden.


Husk at have det sjovt!

Nogle gange er der bare travlt, og nogle gange er materialet bare pokkers svært at forstå. Sådan skal det være. Når det sker, så er det den faglige interesse og det sociale sammenhold, der skal bære dig igennem. Tiden som studerende er både spændende, givende og sjov – du får en masse studiekammerater, som du kommer til at dele mange sjove oplevelser med. Og samtidig får du mulighed for at dykke ned i og specialisere dig inden for et emne, du interesserer dig for.


Stil spørgsmål!

Der er ingen, der forstår alt fra dag et. Derfor er det vigtigt, at du tør være dig selv fra starten. Acceptér, at du nu er i en lang læringsproces – og derfor må man meget gerne stille en hulens masse spørgsmål. Endelig! Vi står alle klar til at svare på alt.


Du er ikke en "nobody"

Når man er vant til undervisningsformen i gymnasiet, kan det være svært at indstille sig på selvstudier, tørre professorer og store, åbne forelæsninger - følelsen af ikke at høre hjemme.

Sådan er det ikke hos os.

Her bliver du en del af din egen klasse fra første dag. Hverdagen er præget af klasseundervisning, gruppe- og projektarbejde og laboratorieøvelser, hvor du bruger teorien til at løse konkrete problemstillinger, og du vil opdage, at ingeniørstudiet er et fuldtidsstudie med skemalagte timer langt de fleste dage.

Al begyndelse er svær, og der vil sikkert være fag, der giver dig grå hår i hovedbunden. Men på ingeniørstudiet kan du altid spørge, hvis du er i tvivl. Der vil altid være nogen til at give en hjælpende hånd, og du kommer aldrig til at føle dig alene.