Aarhus Universitets segl

Stor konference skal gøde fremtidens landbrug

Teknologiens rolle i fremtidens landbrug er under lup, når Aarhus Universitet i slutningen af måneden er vært for den internationale forskningskonference - Conference on Agricultural Engineering 2016.

Fra d. 26. til 29. juni er AU vært for en stor videnskabskonference, der sætter fokus på teknologiens rolle i fremtidens landbrug. (Foto: Colourbox)

Snart vil forskere og fagfolk fra hele verdens landbrugssektor være samlet i Aarhus, når den internationale forskningskonference – International Conference on Agricultural Engineering – for første gang løber af stablen på dansk jord.

”Det er en konference med store perspektiver. Vi skal samle det bedste fra hele verden, dele viden og drøfte, hvordan vi kan forbedre vores landbrug. I fremtiden vil landbruget i endnu højere grad end i dag basere sig på avanceret teknologi, og det giver os nogle helt nye muligheder for at udvikle sektoren, så bæredygtighed og miljøhensyn kan gå hånd i hånd med en intensiv og effektiv produktion," siger Morten Dam Rasmussen, viceinstitutleder på Institut for Ingeniørvidenskab ved Aarhus Universitet.

Konferencen foregår i dagene fra 26. juni til 29. juni 2016 og går i dybden med aktuelle temaer og udfordringer inden for blandt andet automation, miljø og fødevaresikkerhed.

Jordbrugsforskning og ingeniørvidenskab i interessant mix
Aarhus Universitet er blandt verdens førende inden for jordbrugsforskning og har i de seneste år intensiveret især de ingeniørvidenskabelige forskningsaktiviteter på området. Det vækker interesse i udlandet, og i alt 600 deltagere har tilmeldt sig konferencen.

”Vi bringer ingeniørvidenskab og jordbrugsforskning sammen i en lang række projekter i samarbejde med virksomheder, og det er en interessant model. Vi har brug for stærke, internationale samarbejder på tværs af faggrænser, hvis vi skal finde løsninger på nogle af de meget store udfordringer, landbruget står over for. Derfor er brede konferencer som denne vigtige,” siger Morten Dam Rasmussen.


Mad nok til alle i 2050?
I 2050 vil verdens befolkning være vokset til 9 milliarder. Til den tid forventes energiforbruget at være fordoblet, og det er udsigten til disse forandringer, der sætter landbrugssektoren under pres, forklarer Morten Dam Rasmussen:

”Hvordan får vi tilstrækkelige mængder af sunde fødevarer og rent vand til en voksende global befolkning? Og hvordan sikrer vi et optimalt grundlag for vedvarende energi til os alle? Det er de store spørgsmål, der driver det videnskabelige arbejde med at udvikle en teknologibaseret landbrugssektor, og som også er helt centrale i konferencen".

Big Data og kunstig intelligens er nogle af de forskningsområder, der står højt på dagsordenen for konferencen. Her vil deltagerne præsentere konkrete forslag til, hvordan landbruget ved hjælp af avanceret teknologi kan effektivisere vores fødevareproduktion og produktion af biomasse på en miljømæssig bæredygtig måde.

Læs mere på Conference on Agricultural Engineering 2016 her

 

 

Kontakt 

Morten Dam Rasmussen, viceinstitutleder, Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet