Aarhus Universitets segl

Professor i Data Science tilknyttes AU Engineering

Bo Thiesson fra virksomheden Enversion A/S er ny adjungeret professor inden for machine learning ved Institut for Ingeniørvidenskab ved Aarhus Universitet. Han er en af verdens førende eksperter i anvendelse af computerintelligens til udvikling af avancerede hightech produkter.

Bo Thiesson er en af verdens førende eksperter inden for machine learning og decision analytics. Han er ny adjungeret professor ved Institut for Ingeniørvidenskab. (Privat foto)

Bo Thiesson har en lang forskningsbaggrund i erhvervslivet, hvor han blandt andet har været ansat hos Microsoft i Seattle.  I 2015 tiltrådte han som analytisk direktør i den danske datavirksomhed Enversion A/S, der leverer ydelser inden for håndtering og analyse af sundhedsdata.

Han er desuden ansat som lektor ved Institut for Datalogi ved Aalborg Universitet.

Nye muskler til Big Data
Bo Thiesson skal bidrage til at styrke AU Engineerings forskningsdiscipliner inden for computerteknologi med særligt fokus på decision analytics og machine learning til sundhedssektoren.

”Vi har store forventninger og planer for dette samarbejde. Vi stræber efter at vores forskningsindsats inden for computerteknologi kommer i den internationale elite. For at få global indflydelse er det helt afgørende, at vi får sammensat et stærkt forskningsteam med forskellige kompetencer. Bo Thiesson har højt specialiseret viden indenfor en af de mest dominerende vækstteknologier overhovedet, og han har erfaring med at omsætte sin viden til innovative løsninger med kommercielt potentiale,” siger Thomas S. Toftegaard, Institutleder ved Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet

Også godt nyt for studerende
Bo Thiesson fremhæver desuden, at han glæder sig til at bidrage til at deltage i undervisningen af civilingeniørstuderende:

”Faget betyder meget for mig, og jeg håber, at jeg med min baggrund fra både forskningsverdenen og industrien kan præge og inspirere mange ingeniørstuderende. De får en enorm stor indflydelse i samfundet i de kommende år,” siger han.

Hos Enversion A/S glæder man sig også over analysedirektørens nye udfordringer:

”Vi er begejstrede for samarbejdet med Aarhus Universitet. Vi glæder os helt vildt til at blive en del af det spændende arbejde, der kommer til at ligge i at bygge et videnmiljø inden for Decision Analytics op. Enversion A/S får helt bestemt nogle spændende udviklingsmuligheder via dette samarbejde,” Jacob Høy Berthelsen, Founder af Enversion A/S

Kontakt

Bo Thiesson, adjungeret professor, Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet