Aarhus Universitets segl

“Naturvidenskab på en super fed måde”

Her kan du møde Callum McNeil, der læser på bacheloruddannelsen i Mekanik og Teknologi på 3. semester. Han deler ud af erfaringer om studievalg og sin oplevelse af, hvordan det har været at starte på en ingeniøruddannelse.


En stor omvæltning. Sådan beskriver den 21-årige Callum McNeil overgangen fra STX i Esbjerg til ingeniørstudiet på Aarhus Universitet.

“Altså ikke på den dårlige måde,” understreger han.

“Men man skal bruge noget tid på at finde en ny livsrytme, hvor man er flyttet hjemmefra, og hvor studiet fylder meget og læringskurven er stejl. Man skal finde ud af, hvordan man prioriteter sin tid,” siger han.

Det var interessen for matematik, der fik ham til at vælge en ingeniøruddannelse, og det har han ikke fortrudt.

“Jeg er glad for, at jeg valgte en uddannelse, hvor naturvidenskaben fylder meget samtidig med, at den er tæt på virkeligheden. Jeg kan godt li’ kombinationen af det teoretiske og fokus på, at vi skal kunne anvende vores viden,” siger Callum McNeil.

På listen over uddannelsesønsker efter gymnasiet stod både Matematik, Fysik, Jura og Byggeri, og Callum McNeil beskriver sin egen valgproces som grundig.

“Jeg var i tvivl og brugte lang tid på at læse alt, hvad jeg kunne finde på nettet om uddannelserne. Jeg var også i studiepraktik og til U-days, og til sidst kom jeg til den erkendelse, at jeg nok aldrig ville blive hundrede procent afklaret,” siger han.

Jeg valgte Mekanik og Teknologi, fordi jeg kunne se, at det var en meget bred uddannelse med mange muligheder for at dyrke forskellige interesser, og så betød det selvfølgelig også noget, at der er gode fremtidsudsigter med hensyn til jobsikkerhed og jobvariationer.

“I dag er jeg meget glad for det valg, jeg har truffet. Det er en vildt spændende uddannelse, og jeg er ret begejstret for den ingeniørmæssige tilgang, hvor vi grundlæggende lærer at tænke, tegne eller modellere noget og derefter designe en løsning på et problem,” siger Callum McNeil. 

Selvom han ikke engang er halvvejs i studiet, har han allerede en fornemmelse af, at mulighederne som civilingeniør i Mekanik og Teknologi er mange.

“Man kan bruge sin viden om Mekanik inden for mange forskellige områder. Det kan være alt fra sundhed, klima, grøn omstilling, design og produktfremstilling, og jeg synes, det er noget af det, der er mest fascinerende ved en ingeniøruddannelse, at den teoretiske viden, man stille og roligt tilegner sig på universitetet, kan bruges til noget værdifuldt ude i virkeligheden,” siger han.

Fem spørgsmål til Callum om studievalg

Hvorfor valgte du at læse til ingeniør?
Jeg kan godt lide naturvidenskab og har været god til det.  Mit valg faldt på Mekanik og Teknologi, fordi jeg synes, det er en uddannelse, der åbner mange døre.

Hvad er det bedste ved dit studie?
Der er et godt sammenhold og nogle dygtige undervisere, som virkelig er eksperter inden for deres områder. Det er ret fedt at være i et miljø, hvor folk er dedikerede.

Er der noget, der har overrasket dig?
Især fællesskabet. Det var ikke noget, jeg havde undersøgt, inden jeg søgte ind. Det var heller ikke et valgkriterium for mig. Men jeg er overrasket over, hvor godt det er på det her studie, og hvor meget det faktisk betyder. Det har givet mig en super god start på universitetet.

Hvad drømmer du om?
Jeg drømmer om at have et arbejdsliv, der er udfordrende og interessant, hvor jeg samtidig kan udrette noget, der skaber værdi for andre. Lige nu synes jeg, at det er interessant at arbejde med teknologi til den grønne omstilling, men uddannelsen åbner mange andre spændende døre.

Har du et godt råd til kommende studerende?
Det at starte på universitetet er en stor forandring og i sig selv en læringsproces. Man skal vænne sig til en ny studieform og finde til rette i et liv med meget læsestof og mange opgaver. Det kommer stille og roligt. Hvis første semester virker overvældende, skal man stole på, at man bliver bedre til at prioritere, strukturere sin tid og gennemskue, hvad det er, der egentlig forventes af en i forhold til eksamener og afleveringer.