Aarhus Universitets segl

Teknologien og den rummelige uddannelsessektor

Kan velfærdsteknologier give nye uddannelses- og jobmuligheder for mennesker med funktionsnedsættelser? Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet er vært for årets store CareWare konference.

Hvilken rolle skal teknologien spille i en rummelig uddannelsessektor? Og hvordan sikrer vi, at flere unge med funktionsnedsættelser gennemfører en uddannelse og får job efterfølgende? Forskere, studerende og virksomheder kommer med deres bud på løsninger ved årets CareWare konference på Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet (Foto: AU Arkiv)

Forskere, studerende og virksomheder mødes i dag til konference på Aarhus Universitet. Her præsenterer de en række konkrete forslag til, hvilken rolle teknologien skal spille i uddannelsessektor og på et arbejdsmarked med bedre plads til borgere med forskellige former for funktionsnedsættelse.

"Det er et vigtigt tema, og vi vil gerne være med til at vise, hvordan vi ved hjælp af nye teknologier kan hjælpe mennesker med forskellige typer af vanskeligheder til at gennemføre uddannelse og efterfølgende få job,” siger Bente Besenbacher, uddannelsesleder for Sundhedsteknologi, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet.

På CareWare konferencen kan man blandt andet opleve det nyeste ergonomiske kontorudstyr, apps til mennesker med kognitiv funktionsnedsættelse og hjælpeværktøjer til ordblinde.

Rådgivnings- og støttecentret ved Aarhus Universitets deltager ogs i konferencen med et oplæg, der giver nye perspektiver på teknologiens betydning for unge med særlige studiemæssige problemer.

Konferencen finder sted på Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet på Katrinebjerg i Aarhus torsdag 9. maj 2019 kl. 9-15.35.

Læs mere om konferencen her