Aarhus Universitets segl

U-days: Interessen for ingeniørstudiet har aldrig været større

Danmarks største åbent hus for videregående uddannelser, U-days, satte ny besøgsrekord for ingeniøruddannelserne på Aarhus Universitet: "Jeg er imponeret over, at man allerede under ens studietid kan være med til at gøre en forskel"

Næsten dobbelt så mange unge mennesker besøgte AU Engineering til U-days i år i forhold til sidste år. "Der er virkelig sket et skred i interessen de seneste år," lyder det bl.a. fra institutleder Thomas Toftegaard. Foto: Jesper Bruun.

Ca. 1.500 unge mennesker lagde i år vejen forbi AU Engineering, Aarhus Universitet, i forbindelse med U-days i dagene den 28. februar til 2. marts. Det er knap en fordobling i forhold til sidste års rekord, og det vidner om, at ingeniøruddannelserne er mere populære end nogensinde før.

”Det er fantastisk at høre de mange unge menneskers historier og finde ud af, at langt størstedelen faktisk overvejer at blive ingeniør, fordi de gerne vil gøre en forskel for vores samfund og verden. Det tegner positivt for fremtiden, og jeg er virkelig rørt over den entusiasme, de unge mennesker viser her. Der er virkelig sket et skred i interessen de seneste år, og det er absolut positive nyheder for de mange danske virksomheder, der i den grad mangler veluddannede ingeniører,” siger Thomas Toftegaard, institutleder ved Institut for Ingeniørvidenskab.

Det står hurtigt klart, når man taler med de unge, at rigtig mange af dem brænder for at gøre en forskel. Eksempelvis i forhold til klimaforandringer, plastikproblemet eller de mange andre store samfundsmæssige udfordringer, mennesket står over for.

Men der er også mange andre unge, der derudover er bevidste om, at arbejdssituationen for ingeniører er rigtig god – både i forhold til den lave ledighed, men også den høje startløn.

En af de unge mennesker, der lørdag var forbi universitetet for bl.a. at høre mere om ingeniøruddannelserne, var 20-årige Thilde fra Viborg. Hendes fætter læser i dag til maskiningeniør, så hun kender allerede derfor til studiet og dets muligheder:

”U-days har helt sikkert gjort mig klogere, og jeg er imponeret over, at man allerede under ens studietid kan være med til at gøre en forskel. Jeg kan godt lide, at man som ingeniørstuderende kan være med i hele udviklingen fra idé til færdigt produkt – det virker som et fedt grundlag for et studie,” fortæller hun.

Thilde fra Viborg var en af de mange unge mennesker, der lørdag besøgte ingeniøruddannelserne på Aarhus Universitet i forbindelse med U-days 2019. Foto: Jonas Kangas. 

LÆS OGSÅ: Aarhus Universitet satser stort på nye civilingeniøruddannelser

Og hun bakkes op af 18-årige Magnus fra Aarhus:

”Jeg har lige været inde og høre om byggeri, og jeg er faktisk blevet overrasket over, hvor mange retninger, der er på ingeniørområdet. Jeg er meget interesseret i matematik og fysik, og derfor tror jeg, ingeniørstudiet vil være et godt valg for mig. Også fordi jeg godt kan lide tanken om, at man allerede som studerende kan være med til at løse virkelige problemer,” siger han.

U-days, som er Danmarks største åbent hus for videregående uddannelser, tiltrak i år over 13.000 besøgende til hele Aarhus Universitet, og eventen har stor betydning for de mange unge mennesker: Over 85 pct. af de fremmødte unge føler sig således mere afklarede i deres studievalg.

Vi siger tusind tak for interessen til de mange unge mennesker fra hele landet, der lagde vejen forbi.

LÆS OGSÅ: AU sender ingeniørstuderende til klimatopmøde


Fakta

Ca. 1.500 unge mennesker besøgte AU Engineering i dagene den 28. februar til og med lørdag den 2. marts. Det er flere end nogensinde før. I 2018 var tallet 825 og året før 495. 

2019 er 15. år i træk, der afholdes U-days. Alle videregående uddannelser i Aarhus åbner dørene for de mange unge mennesker, der endnu ikke har valgt studie, og fortæller om de enkelte forskellige uddannelsesvalg.

Herunder ses udviklingen i antal besøgende hos AU Engineering de sidste fem år. 


Kontakt

Jonas Kangas
PR-chef
Mail: jonas@eng.au.dk
Tel.: +45 93521819