Aarhus Universitets segl

Ingeniører med benzin i blodet

Skal du være med til at bygge den racerbil, der skal konkurrere mod andre universiteter fra hele verden på den legendariske Silverstone-bane til sommer?

Foto: Wikimedia Commons, DUT Racing Operations.

Vidste du, at AU Engineering har sit eget racerhold, ASE Racing, som til sommer skal konkurrere mod andre racerhold fra hele verden på det legendariske motorsportsanlæg Silverstone i England?

Den er god nok – og faktisk søger holdet medlemmer til at være med til at bygge den racerbil, som skal bruges til "Formula Student"-løbet til juli 2018.

Du kan være med, og du kan faktisk bruge projektet til dit semesterprojekt! Altså rent faktisk - som en del af din uddannelse - designe og bygge en racerbil i Formula-klassen, som skal køre mod hold fra universiteter fra hele kloden på verdens første Formula-1 racerbane… 

Meget større bliver det vist ikke for os med benzin i blodet!

Det er første gang, Aarhus Universitet deltager i Formula Student, som har eksisteret siden 1998. De sidste 11 år er konkurrencen blevet afholdt på Silverstone-banen, og det handler skam ikke "bare" om at bygge en racerbil, der kan køre hurtigt rundt på en bane. 

Holdene bliver nemlig vurderet på en lang række aspekter i konkurrencen - lige fra økonomi og forretningsplan til design og udvikling og brug af materialer. Laver man en racerbil, som er billig og nem at samle - eller går man all in på det dyreste udstyr, så den kan køre hurtigst muligt? 

Overvejelser er der nok af, så der bliver masser af udfordringer, hvis du har lyst til at være med. 

Tilmelding foregår direkte til projektets leder, Niclas Madsen, som selv læser til maskiningeniør. Du kan skrive til ham på: neb@aseracing.com

Men husk – der er kun et begrænset antal pladser!