Fremgang i søgning til ingeniøruddannelser på Aarhus Universitet
Flere har søgt ind på en ingeniøruddannelse på Aarhus Universitet via kvote 2. Især IT-uddannelserne er populære.
Aarhus Universitet har modtaget 1633 ansøgninger til ingeniøruddannelserne gennem kvote 2. Det er en stigning på 37 pct. i forhold til sidste år.
”Vi ser en positiv udvikling og hilser de mange ansøgninger velkomne. Vi er glade for at se, at interessen for vores uddannelsesudbud fordeler sig jævnt, så vi forhåbentligt kan tilbyde en studieplads til rigtig mange,” siger Conni Simonsen, direktør Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet.
Bag tallene ligger blandt andet en stor søgning til it-uddannelserne diplomingeniør i IKT og civilingeniørbachelor i Computerteknologi.
Bygningsingeniøruddannelserne er dog fortsat de mest populære på Aarhus Universitet.
Nye adgangskrav ændrer søgemønstret
Aarhus Universitet har i 2019 indført særlige karakterkrav på alle ingeniøruddannelser for ansøgere i kvote 1. Det forklarer en væsentlig del af stigningen i antallet af ansøgere i kvote 2.
”Når vi gør det sværere at blive optaget igennem kvote 1, så er det forventeligt, at vi ser en vækst i ansøgerfeltet i kvote 2. Det er en udvikling, som er helt i tråd med vores ambitioner om at tiltrække dygtige og afklarede studerende, men det er endnu for tidligt at sige, hvordan det vil påvirke vores samlede optag,” siger Thomas Toftegaard, institutleder ved Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet.
Antallet af førsteprioritetsansøgere i kvote 2 er steget med 14 pct., og mange har også en ingeniøruddannelse ved Aarhus Universitet som anden og tredje prioritet.
Alle ansøgere i kvote 2 skal i maj måned deltage i en adgangsprøve.
LÆS OGSÅ: Aarhus Universitet indfører nye adgangskrav på ingeniøruddannelserne
Femårige civilingeniøruddannelser kommet godt fra start
Aarhus Universitet opstarter til sommer tre nye femårige civilingeniøruddannelser, som ifølge Thomas Toftegaard er kommet godt fra start.
”Det er helt nye uddannelser, og jeg er godt tilfreds med den interesse, vi ser i kvote 2,” siger han.
Søgningen til de femårige civilingeniøruddannelser udvikler sig samtidig med et voksende antal ansøgere til de fagligt beslægtede diplomingeniøruddannelser.
LÆS MERE om de femårige civilingeniøruddannelser
Fokus på nye uddannelser i Herning
På campus i Herning åbner til sommer to nye diplomingeniøruddannelser som et led i universitetets ingeniørsatsning. Samlet har uddannelserne fået 61 ansøgninger.
”Vi har et meget attraktivt uddannelsestilbud i Herning og et tæt samarbejde med erhvervslivet i hele regionen. I de kommende måneder sætter vi fuldt fokus på at skabe yderligere kendskab til vores campus, så flere unge forhåbentligt får lyst til at tage en ingeniøruddannelse her,” siger Conni Simonsen.