Aarhus Universitets segl

Flere vil læse til ingeniør på Aarhus Universitet

Flere unge har søgt ind på en ingeniøruddannelse ved Aarhus Universitet. Især de femårige civilingeniøruddannelser går frem.

Flere unge har i 2020 en ingeniøruddannelse som førsteprioritet. Jens Villadsen er færdig med første år på civilingeniøruddannelsen i Computerteknologi, som sammen med diplomingeniøruddannelsen i Softwareteknologi er blandt de populære uddannelser i år. (Foto: Melissa Yildirim)

I går udløb ansøgningsfristen i kvote 1, og rigtig mange unge mennesker vil læse til ingeniør ved AU Engineering.

Den første foreløbige optælling af ansøgere viser, at AU Engineering har fået mere end 1100 førsteprioritetsansøgninger. Det er en samlet fremgang på 10 procent i forhold til sidste år.  

AU Engineering hører under fakultetet Technical Sciences, hvor dekan Eskild Holm Nielsen glæder sig til at tage imod de mange nye studerende, når universitetet åbner efter sommerferien: 

“Vi ser en positiv udvikling i interessen for vores ingeniøruddannelser, og det er vi glade for. I år har vi oprettet ekstra mange studiepladser, og vi forventer derfor at kunne tage imod langt de fleste ansøgere. Det er godt nyt for både de unge og de mange virksomheder, som efterspørger vores dimittender,” siger han. 

LÆS MERE om ingeniøruddannelserne på AU Engineering

Stor fremgang til civilingeniøruddannelserne
Diplomingeniøruddannelserne er fortsat de mest populære blandt de mange ansøgere, men de femårige civilingeniøruddannelser står i år for en markant fremgang.

“Det er meget glædeligt og i god tråd med universitetets ingeniørsatsning. Nu er det vores opgave at tage os godt af de mange studerende, så de får en god studietid og bliver klædt på til at tage fat på de store teknologiske udfordringer, vi som samfund står overfor,” siger Eskild Holm Nielsen.  

På både diplom- og civilingeniøruddannelserne er det en tydelig tendens, at unge i stigende grad efterspørger uddannelser inden for software- og computerteknologi. 

NÅEDE DU IKKE AT SØGE IND? Læs mere om vinterstart på diplomingeniøruddannelserne

Flere studerende til Herning

Også AU Engineerings ingeniøruddannelser i Herning kan glæde sig over en stigning i antal førsteprioritetsansøgere. 

“Vi har en stort ønske om at tiltrække flere studerende til vores uddannelser i Herning, så vi kan være med til at skabe et tilstrækkeligt stort og velkvalificeret udbud af ingeniører i Vestdanmark. Vi ved, at virksomhederne desperat har brug for det og bogstaveligt talt står i kø for at ansætte vores dimittender,” siger Eskild Holm Nielsen. 

LÆS MERE OM AU Engineering i Herning

I Herning har mere end dobbelt så mange som sidste år desuden søgt om optagelse på universitetets Adgangskursus til ingeniøruddannelserne, og det er en interessant udvikling, mener Eskild Holm Nielsen. 

“Adgangskursus henvender sig til håndværkere og ufaglærte, og det er en meget vigtigt fødekæde til vores ingeniøruddannelser. Vi vil gerne tiltrække flere håndværkere til vores uddannelser,” siger han. 

LÆS OGSÅ: Universitetet er også for håndværkere


KONTAKT

Dekan Eskild Holm Nielsen