Aarhus Universitets segl

Danske ingeniørtalenter skal præge Operahusets fremtid

To ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet har klaret sig igennem nøglehullet til det prestigefyldte udvekslingsprogram MADE by the Opera House i Australien.

Signe Skytte Madsen og Morten Stistrup er begge diplomingeniørstuderende fra Aarhus Universitet. De er udvalgt til en designkonkurrence med Opereahuset som case på baggrund af deres viden om bygningsdesign (Foto: Signe Skytte Madsen (privat foto)

To diplomingeniørstuderende fra Aarhus Universitet deltager i en seks uger lang designkonkurrence i Australien, hvor de sammen med andre særligt talentfulde ingeniør- og arkitektstuderende skal arbejde med Operahuset i Sydney som case.

Konkurrencen er en del af MADE by the Opera House programmet, som blev etableret i forbindelse med Operahusets 40 års jubilæum, og de studerende arbejder med virkelige designudfordringer i samarbejde med et mentorhold af prestigefyldte arkitekter, ingeniører og designere.

Læs mere om MADE by the Opera House

”Ingeniører kan lære meget af Utzon”
Formålet er at styrke den internationale og tværfaglige indsats omkring den danske arkitekt Jørn Utzons designprincipper i byggeri, og de studerende er udvalgt  til programmet på baggrund af deres præstationer på uddannelsen og interesser.

For Signe Skytte Madsen, der læser til diplomingeniør i Bygningsdesign på Aarhus Universitet, har Jørn Utzon været en inspirationskilde siden første semestert:

”Det her er kæmpestort. Det er virkelig en drøm, der går i opfyldelse. Jeg har altid været fascineret af Operahuset og dets samspil mellem form, funktion og materiale. Helt fra starten af min uddannelse har jeg tænkt, at jeg som ingeniør kan lære meget af Jørn Utzons principper om at inddrage konteksten i konstruktionsdesignet og om at hente inspiration fra rejser og natur,” siger hun.

Geometrien i et godt indeklima
Morten Stistrup læser også til diplomingeniør i Bygningsdesign på Aarhus Universitet, og han er udvalgt til udvekslingsprogrammet på baggrund af sin viden om indeklima.

”Jeg vil gerne bidrage til, at vi får tænkt indeklima optimalt ind i designfasen. Det er ofte en god idé at tænke i parametervariation, geometri og materialer, før man implementerer mekaniske løsninger, og her tror jeg, jeg kan byde ind med min viden,” siger han.

Hver af de to ingeniørstuderende har modtaget et stipendium, der dækker deres udgifter til rejse og ophold i Australien. De har desuden netop tilbragt en uge sammen med det nye projektteam i Jørn Utzons tidligere pragtbolig Can Lis på Mallorca.

Følg Mortens og Signe i MADE by the Opera House udvekslingsprogrammet på Instagram.

MERE INFORMATION

Læs mere om diplomingeniøruddannelsen i Bygningsdesign