Aarhus Universitets segl

Mark fra Byggeri modtager Dronningens rejselegat

Fem studerende fra Aarhus Universitet skal snart ud i verden for at udvide deres faglige, sociale og kulturelle horisont. En af dem er Mark, som læser til bygningsingeniør med speciale inden for energi og indeklima.

Mark da han modtog legatet d. 9/9. ”Det er meget spændende at arbejde med noget, der hele tiden er i udvikling, og som hele tiden er med til at ændre på tingene inden for byggebranchen. Det er virkelig en branche, hvor man kan komme til at arbejde med at udvikle og nytænke mange ting, og det tiltaler mig meget," siger han. Foto: AU Foto.

Et stort tillykke til 24-årige Mark Meyer, der læser på kandidaten i Byggeri på Institut for Byggeri og Bygningsdesign på Aarhus Universitet. Han er lige startet på kandidatens 2. semester, og om et halvt år skal han på udvekslingsophold i Milano.

Sammen med fire andre studerende fra AU har Mark netop modtaget Dronning Margrethe II's rejselegat 2022, som blev overrakt af prorektor Berit Eika i forbindelse med universitetets årsfest i Aulaen d. 9. september.

”Jeg er meget glad for at modtage legatet, og jeg glæder mig utroligt meget til at studere i en by som Milano. Både til det faglige og det sociale og til alle de andre oplevelser, der kommer til at ske ved siden af studielivet i løbet af det semester, jeg er afsted. Det bliver en stor oplevelse,” siger han.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Visninger

Mark ville egentlig oprindeligt være dyrlæge. Han er født og opvokset på et ørreddambrug i udkanten af Nørholm Hede – et knap tusind hektar stort Natura 2000-område, der ligger et stenkast fra landsbyen Sig ved Varde. Og var det ikke for en uges studiepraktik som bygningsingeniør i forbindelse med sin HTX i Esbjerg, så var han muligvis også blevet det.

Men i praktikken fik han indblik i en helt anden verden, der handler om bæredygtigt byggeri, genanvendelse og energioptimering, og derfor endte han med at søge ind på ingeniøruddannelsen i Bygningsdesign på Aarhus Universitet.

”Jeg var meget i tvivl, da jeg skulle starte. Det var ikke sådan, at jeg bare var fuldstændigt overbevist om, at jeg skulle være bygningsingeniør, men når man så kommer ind, så tager den ene dag lidt den anden, og pludselig en dag finder man ud af, at det nok var det rigtige valg,” siger han og fortsætter:

”Det er meget spændende at arbejde med noget, der hele tiden er i udvikling, og som hele tiden er med til at ændre på tingene inden for byggebranchen. Det er virkelig en branche, hvor man kan komme til at arbejde med at udvikle og nytænke mange ting, og det tiltaler mig meget.”

På fjerde semester af sin diplomingeniøruddannelse valgte Mark derfor også en specialisering inden for energi og indeklima. Samme speciale har han ført videre til kandidaten, som han læser på i dag, og det bliver inden for de samme fag, når han til foråret skal på et udvekslingsophold ved det tekniske universitet i Milano.

Og han glæder sig til at kunne koncentrere sig 100 pct. om sit studieliv, når han kommer til Italien. I dag har han nemlig studiejob ved Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, og når man også skal have tid til at værne om familie og venner og kæresten, som bor i Esbjerg, er der ikke meget fritid tilbage i dagligdagen.

Dronning Margrethe II's rejselegat er på 25.000 kr., som skal være med til at finansiere turen og opholdet i Milano. Mark får rejseselskab af to andre bygningsingeniør-studerende fra sin årgang, som ligeledes har valgt at tage et studieophold i Milano.


Om Dronning Margrethe II’s rejselegat

Rejselegatet blev indstiftet i 2010 som en gave til Hendes Majestæt Dronning Margrethe i anledning af Dronningens 70 års fødselsdag og blev udvidet i 2012 i anledning af Dronningens 40 års regentjubilæum. Der uddeles i alt fem rejselegater. På Aarhus BSS og Arts går legatet til studerende ved statskundskab og arkæologi – de fag, som Dronning Margrethe selv læste i sin tid som studerende på Aarhus Universitet i 1961-1962. Der er ingen krav til studieretningen på henholdsvis Health, Natural Science eller Technical Science. Hensigten med legatet på 25.000 kroner er at gøre det muligt for legatmodtagerne at studere i udlandet i forbindelse med deres studier på Aarhus Universitet