Aarhus University Seal

1100 nye ingeniørstuderende har haft første skoledag

Der har aldrig været flere nye ingeniørstuderende på Aarhus Universitet. Ca. 1100 nye studerende har i denne uge indledt deres introforløb på enten en diplom- eller civilingeniøruddannelse på AU Engineering. Det er en stigning på 18 pct. i forhold til sidste år.

23-årige Clara Mouritsen er en af de mange nye kvindelige studerende på diplomingeniøruddannelsen i Softwareteknologi. Foto: Lars Kruse, AU Foto
For en sikkerheds skyld havde tutorerne valgt at tage mundbind på, da de tog imod de mange nye ingeniørstuderende. Foto: Lars Kruse, AU
Anders Graves Perregaard på 21 år glæder sig til at komme i gang med de første tre år af civilingeniøruddannelsen i Mekanik. Uddannelsen er helt ny og har oplevet fuldt hus fra første dag. Foto: Lars Kruse, AU Foto

De mange nye studerende startede alle i onsdags på ingeniøruddannelsernes forskellige lokationer på Navitas, Katrinebjerg og Hangøvej i Aarhus. Her har et hold af engagerede tutorer sammensat et tre dage langt introforløb, der præsenterer de studerende for deres kommende undervisere, uddannelsernes fysiske rammer og konkrete projekter fra studierne.

En af de nye studerende er 23-årige Clara Mouritsen, der er startet på diplomingeniøruddannelsen i Softwareteknologi:

”Jeg var meget i tvivl om, hvad jeg skulle læse, men så mødte jeg nogle programmører på et hostel, jeg arbejdede på under min sabbat. Det virkede ret spændende, det de lavede. Og efter at have snakket med studievejledere og studerende ved orienteringsmøder på ingeniøruddannelserne, var jeg ikke i tvivl om, at det var softwareteknologi, jeg skulle begynde på.”

Clara er en del af en generel udvikling inden for ingeniøruddannelserne i software- og computerteknologi. Her er antallet af kvinder næsten fordoblet i forhold til 2019, så de kvindelige studerende nu udgør ca. 16 pct. af årgangen på i alt 121 studerende.

LÆS OGSÅ: Boom i antallet af kvinder, der vil være softwareingeniør

”It er fremtiden. Der er gode jobmuligheder. Der er det hele”, siger Clara. ”Og så synes jeg, at studieformen på Softwareteknologi er fed. Den er meget mere praktisk end en normal universitetsuddannelse, hvor der er mange forelæsninger og forberedelse derhjemme. Skolemæssigt er det det helt rigtige mix for mig.”

En anden ny studerende er 21-årige Anders Graves Perregaard, der er startet på bacheloruddannelsen i Mekanik

”I gymnasiet havde jeg valgt samfundsfag og matematik. Men jo længere frem vi kom med fagene i 2. og 3.g, var det mere og mere matematikken og fysikken, der tiltalte mig”, fortæller Anders. ”Noget af det fascinerende ved ingeniøruddannelserne er, at de giver mulighed for at ptøve matematikken af i praksis. Og mulighed for at følge teorierne til dørs og måske ende op med et fysisk produkt. Det, synes jeg, er rigtig spændende!” 

Den 3-årige bacheloruddannelse i Mekanik er helt ny og har vist sig at være en succes fra første dag. Udover Anders har 53 unge har fået tilbudt en plads på uddannelsen, der således er helt fyldt op.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang. Nu har jeg haft to sabbatår, hvor den øverste etage ikke er blevet stimuleret så meget, så nu skal der bare hældes noget fagligt indhold på”, smiler Anders.


Kontakt

Jonas Kangas
PR-chef
Mail: jonas@eng.au.dk
Tel.: +45 93521819