Aarhus University Seal

Virksomheder scoutede ingeniørtalenter på Aarhus Universitet

Virksomhederne stod i kø for at møde de studerende til P-dag på Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, som blev afholdt virtuelt fredag d. 2. oktober.

Corona afholdt ikke virksomhederne fra i stort antal at møde op til den traditionsrige P-dag, hvor de havde mulighed for at gøre kur til ingeniørstuderende. (Foto: Henrik Olsen)

På de fleste uddannelser er det de studerende, der opsøger virksomhederne for at finde en praktikplads. Men sådan ser virkeligheden ikke ud for ingeniørstuderende på Aarhus Universitet. Langt fra. Her er det nemlig virksomheder, der opsøger de studerende og fortæller, hvad de har at tilbyde. 

Læs mere om ingeniørpraktik her

Det gør de to gange om året i forbindelse med den halvårlige P-dag for ingeniørstuderende, og hver gang udspiller sig det samme scenarie. Virksomhederne står i kø for at få en plads, og Aarhus Universitet melder udsolgt efter blot et par timer. 

“Det vidner om, at vores diplomingeniører er i høj kurs på arbejdsmarkedet, men det vidner også om, at der foregår en værdifuld overførsel af viden mellem studerende og virksomheder semester efter semester,” siger Conni Simonsen, direktør ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet.

P-dag står for praktik- og projektdag. Formålet er at give diplomingeniørstuderende på uddannelserne Softwareteknologi, Elektrisk Energiteknologi, Sundhedsteknologi og Elektronik mulighed for at møde virksomheder, inden de skal i praktik eller skrive bachelorprojekt. 

"Fantastisk at opleve"

En af de studerende, der deltog i P-dag, er David Bolving. Han læser til diplomingeniør i Elektrisk Energiteknologi, og deltog i P-dag for at spore sig ind på, hvor han gerne vil i praktik på femte semester af diplomingeniøruddannelsen i Elektrisk Energiteknologi.

”Det er da ret fantastisk at være studerende og mærke, at der er så mange virksomheder, der gerne vil en. For mig er det vigtigt at finde en virksomhed med en stærk grøn profil, som enten direkte eller indirekte bidrager til den grønne omstilling,” siger han. 

I alt 200 studerende deltog i p-dag.

Virksomheder på talentjagt

På listen over de 41 tilmeldte virksomheder var både globale tech-giganter og små startups. De deltog på lige fod i konkurrencen om de studerendes opmærksomhed. 

I år var arrangementet på nippet til at blive aflyst på grund af corona, men interessen fra erhvervslivet var så stor, at universitetet valgte at gennemføre hele programmet online. 

“P-dag er et vigtigt arrangement, og det er en afgørende dag for virksomhederne, der har brug for at promovere sig i kampen om at tiltrække fremtidens ingeniører. Samtidig er det vigtigt for os, at vores studerende får mulighed for at møde virksomhederne. Praktiksemesteret er ekstremt lærerigt og fører i rigtig mange tilfælde også til det første job. På den måde kan det faktisk være med til at forme et helt karriereforløb,” siger Henrik Olsen.

Den aarhusianske robotvirksomhed Capra Robotics er en af de virksomheder, som hvert semester tager på talentjagt på Aarhus Universitet.

“Vi har et meget stærkt talentfokus i virksomheden, og det er vigtigt for os at skabe relationer til de studerende. I praktikken har vi mulighed for at vise dem, hvad vi laver og give dem spændende opgaver, så vi kan sætte en krog i dem og også se dem an. Konkurrencen om unge ingeniører med viden om robotteknologi er meget stor, og vi vil selvfølgelig gerne tiltrække dygtige og engagerede studerende,” siger Mads Bent, CTO i Capra Robotics

MERE INFORMATION

P-dag på Katrinebjerg arrangerer Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet i samarbejde med Afdeling for Digital design og Informationsvidenskab på fakultetet Arts.

Læs om diplomingeniøruddannelserne på Aarhus Universitet

KONTAKT

Henrik Olsen, lektor, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet