Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ingeniør­­uddannelser på Aarhus Universitet

Du kan blive ingeniør på to måder.

Civilingeniøruddannelsen tager 5 år. Uddannelsen åbner dine døre for at arbejde med innovation og højteknologi, både i virksomheder og på universiteter. På uddannelsen bliver du undervist af forskere og får dermed adgang til den allernyeste viden. Som civilingeniør bliver du specialisten der kan skubbe grænserne for det, der er muligt, og kan være med til at skabe morgendagens løsninger.

Diplomingeniøruddannelsen tager 3½ år. Den er erhvervsrettet og åbner dermed dine døre for et arbejdsmarked, hvor du kommer til at bringe din viden om teknologi i spil inden for mange forskellige felter. Som diplomingeniør er du i stand til at skabe løsninger på konkrete udfordringer til gavn for virksomheder og samfund. Som færdiguddannet diplomingeniør kan du gå direkte ud på arbejdsmarkedet. Du kan også læse videre til civilingeniør (+2 år). Hvis du ønsker at læse videre til civilingeniør, skal du under din diplomingeniøruddannelse tilvælge bestemte kurser.

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge, eller gerne vil vide mere, er du velkommen til at kontakte vores studievejledning.

Se alle ingeniøruddannelserne på Aarhus Universitet her:

Civilingeniør (bachelor)


Læs civilingeniør i Aarhus:

Civilingeniør (kandidat)


Læs civilingeniør i Aarhus:


Læs civilingeniør i Herning:


Læs civilingeniør i Kina:

Læs adgangskursus og supplering


Læs adgangskursus i Aarhus:


Læs adgangskursus i Herning:

 


Læs supplering i Aarhus og Herning:

 

Bemærk: Nye adgangskrav på ingeniøruddannelserne fra 2019


For at blive vurderet i kvote 1  skal du have mindst 7,0 i gennemsnit i den adgangsgivende eksamen (uden hurtigstartsbonus, men inklusiv bonus for ekstra A-fag) og mindst 7,0 i Matematik A .

Hvis du ikke opfylder karakterkravet til kvote 1, kan du søge om optagelse i kvote 2 og deltage i en adgangsprøve.