Aarhus University Seal

Teknologi- og øl-nørderi i absolut topklasse

Tak til de over 200 tidligere studerende, der mødte op til AU Engineerings første alumnedag den 5. april – en spændende eftermiddag og aften med fokus på kunstig intelligens, machine learning, big data, Internet of Things – og øl!

Udvalgte billeder fra alumnedagen på Navitas den 5. april. Fotos: Peer Klercke

Torsdag den 5. april var festdag på Navitas. Over 200 tidligere studerende fra ingeniøruddannelsens lange historie i Aarhus var mødt op, og tech-guru Nikolaj Sonne og øl-konge Carsten Berthelsen underholdte med teknik- og øl-nørderi i absolut topklasse.

Sonne introducerede publikum for nogle af de nyeste teknologiske og ingeniørmæssige landvindinger – alt fra flyvende drone-vindmøller til sundhedsteknologiske super-apps til Tegn & Gæt med kunstig intelligens. Berthelsen tog over, og så stod den næste halvanden time i øl-nostalgiens tegn, hvor der bl.a. blev smagt på både Tripel, Quadruple og Eisbock – alt godt fra kemiens verden.

LÆS OGSÅ: "Aarhus er rugekasse for unge, innovative, talentfulde ingeniører"

Om aftenen åbnede studenterbaren Haddokks dørene til både hygge og networking med gamle studiekammerater og nye bekendtskaber, og Studenterbryggerlauget ASE Bryggerlaug for kemi- og bioteknologi havde brygget en særlig alumne-øl, man kunne nyde.

"Vi takker for de mange positive tilbagemeldinger, vi har modtaget, og vi håber, I alumner vil bidrage ved at tage aktiv del i netværket. Dialog og samarbejde med erhvervslivet i form af både studenterprojekter, praktik, forskning og udvikling er en af ingeniørområdet absolutte grundpiller. Det har været en fast tradition gennem alle år her på stedet og en tradition, som I kan hjælpe os med at føre videre – for vores tidligere studerende vil altid være vores bedste ambassadører," lyder det fra direktør for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Conni Simonsen.

Det var dog ikke kun her på AU Engineering, at torsdagen bød på et gensyn med gamle kammerater. Alumnedagen var nemlig gennemgående for hele Science & Technology – det naturvidenskabelige fakultet – hvor 11 forskellige institutter og centre havde inviteret til festdag.

LÆS OGSÅ: Undervandsrobot skaffer ny overraskende viden om isbjerge

Indholdet af arrangementerne var derfor også forskelligt og spændte over alt fra erhvervsmesse, præsentationer af nye uddannelser og forskning, rundvisning i nye laboratorier og forskningsfaciliteter samt networking. I alt deltog mere end 1.300 tidligere studerende og medarbejdere.


Hold kontakten

Læs mere om AU Engineerings alumneindsats her

Meld dig ind i gruppen AU Engineering Alumni her

Følg vores side på LinkedIn her

Følg vores side på Facebook her