Aarhus University Seal

”En ingeniør satser sit talent”

Stort tillykke til alle nybagte diplomingeniører fra Aarhus Universitet.

Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet sender 234 nybagte diplomingeniører ud i verden. Mange har allerede fået job, og mange skal læse videre til civilingeniør. På billedet ses Mikkel Poulsen (tv) og Lars Hjerrild fra diplomingeniøruddannelsen i Informations- og Kommunikationsteknologi (Foto: Henrik Olsen).

Glade ingeniører indtog torsdag eftermiddag skibet i Danmarks største kirkebygning, Aarhus Domkirke. Dagen markerede et særligt vendepunkt i de unge menneskers liv – enden på 3,5 års studier.

Nu står dørene åbne, karrieren skal planlægges, og arbejdsmarkedet ser lovende ud for langt de fleste.

Sognepræst Sabine Bech-Hansen bød de mange dimittender og deres nærmeste velkommen og benyttede lejligheden til at minde om det store ansvar, der følger med ingeniørtitlen.

”En ingeniør satser sit talent på at skabe nyt og forbedre samfundet. En ingeniør tilegner sig viden og omsætter den til praksis. Ingeniører har skaberånd, og det har vi brug for i samfundet. Godt, I vil tage det hverv på jer. Jeres fremtid er jeg slet ikke bekymret for.”

Og Conni Simonsen, direktør, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, var lige så klar i sin tale til de nyuddannede:

”Verden er blevet mere kompleks. Nye teknologier vælter frem. Vi står overfor store globale udfordringer, og igennem FN har vi sat os nogle ambitiøse verdensmål. Som diplomingeniører får I en nøglerolle i samfundets udvikling i de kommende årtier. I skal sørge for, at den hastige teknologiudvikling kommer til at få positiv indflydelse og skabe reel værdi for os. Det er et meget stort ansvar.”

I alt 234 diplomingeniørstuderende har i sommeren 2018 afsluttet deres uddannelse.

(Artiklen fortsætter under billederne)

Conni Simonsen, direktør for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, tog afsked med 234 nyuddannede diplomingeniører i Aarhus Domkirke (Foto: Henrik Olsen)

Hvad Messi og Ronaldo kan lære en nyuddannet ingeniør
Asger Schou, byggechef for Det Nye Universitetshospital, var inviteret med til dimissionen som gæstetaler. 

I en tid med meget fokus på ingeniørmanglen i Danmark mindede han om, at uddannelse er meget mere end vejen til et godt job.  

”I skal ikke bare blive til noget, men I skal også blive til nogen. Gå efter at blive den bedste version af jer selv. Det er en sikker vej til succes. I har lært meget mere, end man kan læse på jeres eksamensbevis. I kan jeres teori, og I kan bruge jeres viden i praksis. Det ved jeg. Men I kan også samarbejde, og det er en forudsætning for at kunne udtænke og udvikle gode ingeniørmæssige løsninger. Bliv ved med det. Messi og Ronaldo kunne ikke klare det alene. De røg ud af VM, og det er værd at huske på.”

Mange i job inden dimission
Rigtig mange af de nyuddannede diplomingeniører har allerede op til flere jobtilbud på hånden.

En af dem er Pernille Kjeldgaard, som er nyuddannet diplomingeniør i Elektronik. Hun starter i sit nye job efter sommerferien og har fundet sin rette hylde efter en noget usædvanlig uddannelsesvej.

”Jeg må sige, at jeg har været vidt omkring i uddannelsessystemet. Jeg startede på HA(jur), hvor jeg fandt ud af, at jeg var ret vild med at regne. Derfor søgte jeg faktisk ind på Matematik, hvor jeg studerede i næsten 3 år. Det var en meget teoretisk uddannelse, og jeg ville gerne bruge min viden til noget i praksis.  Da jeg så blev præsenteret for elektronikingeniøruddannelsen, vidste jeg, at det var det helt rigtige. Og her står jeg så i dag og kunne ikke have ønsket mig noget andet,” siger hun.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Pernille Kjeldgaard er nyuddannet diplomingeniør og har fået job i den virksomhed, hvor hun var i praktik (Foto: Henrik Olsen)

Også Philip Klostergaard, nyuddannet bygningsingeniør, har fået sit første job som projektleder i en rådgivende ingeniørvirksomhed. Han startede faktisk allerede, mens han skrev sit bachelorprojekt.

”De ringede og spurgte, om jeg ville kigge ud til en snak, og så tilbød de mig et rigtig spændende job. Jeg interesserer mig for geoteknik, så jeg tøvede ikke med at sige ja,” fortæller han.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Philip Klostergaard er nyuddannet bygningsingeniør. Han tog afsked med sin underviser Morten Reimers Knudsen (Foto: Henrik Olsen)

Mikkel Poulsen er uddannet diplomingeniør i IKT, og han har allerede været til første samtalerunde i en virksomhed. Han vil nu bruge sommeren på at se arbejdsmarkedet lidt nærmere an, før han vælger sin kommende arbejdsplads.

”Det virker som om jobmulighederne er ret gode, så jeg vil tage mig tid til at finde noget, jeg virkelig brænder for,” siger han.

Han havde taget sine forældre med til dimissionsfesten, og de lagde ikke skjul på deres begejstring.

”Det er vildt fantastisk. Vi er bare så stolte over, at han er ingeniør. Han er den allerførste akademiker i hele vores familie,” siger Britta Poulsen.

Tid til at stifte familie og læse videre
Rasmus Wind Svendsen, nyuddannet maskiningeniør, havde  taget sin lille familie med i dagens anledning, og de havde sammen en helt særlig grund til at fejre dagen.

”I dag er afslutningen på et hæsblæsende slutsemester. Vi blev forældre til lille Johan midt i mit bachelorprojekt, så der har været en del at se til. Nu ser vi bare frem til en afslappende sommerferie,” siger han.

Rasmus Wind Svendsen har dog søgt et enkelt job, hvor han også er blevet indkaldt til samtale.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Rasmus Wind Svendsen, nyuddannet diplomingeniør i maskinteknik med sin familie (Foto: Henrik Olsen)

Rigtig mange af de nybagte diplomingeniører udskyder dog starten på deres arbejdsliv et par år, mens de læser videre til civilingeniører.

Lars Hjerrild er en af dem. Han har skrevet bachelorprojekt om supercomputere og kan ikke slippe bøgerne endnu.

”Jeg kan godt lide at studere, og jeg vil gerne specialisere mig yderligere inden for blandt andet clustermiljøer og big data. Det er et område i rivende udvikling, så det er meget interessant at følge,” siger han.