Aarhus University Seal

En gylden mulighed

Caféen på Navitas summer af liv tirsdag den 4. april, hvor bygnings- og bygningsdesign-ingeniørerne holder speeddating med 30 virksomheder og et væld af studerende.

Det er næsten ikke til at føre en samtale på et normalt lydniveau i caféen på Navitas i Aarhus, som de bygnings- og bygningsdesign-studerende ingeniørspirer i dag har indtaget. Det er nemlig speeddating-dag: Dagen, hvor 30 virksomheder inden for branchen gæster huset for forhåbentlig at møde deres kommende ingeniørpraktikanter.

Dagen er en gylden mulighed for både studerende og virksomheder, lyder det bl.a. fra HR partner hos MT Højgaard, Janni Hummelshøj:

”Praktisk talt alle de praktikanter, vi får herfra, kommer i studiejob hos os efterfølgende eller kommer ind som entreprise- eller produktionsleder, eller hvad det nu er for en retning, de vælger. Vi har rigtig mange praktikanter, og det er noget, vi gør rigtig meget ud af,” siger hun og forklarer, at det er dejligt med en dag, hvor virksomheden kan fortælle om sig selv og fortælle de studerende, hvilke muligheder man som virksomhed kan tilbyde.

Og det er fedt, lyder det fra Natasha Barnes, 23 år, som læser til bygningsingeniør. Hun synes, det er rart, at man kan møde virksomheden og se, hvad det er for nogle personer, der gemmer sig bag logoerne:

”Det er jo bare almindelige mennesker, og det er egentlig rart at se, at det ikke er et stort jakkesæt, man sender sin ansøgning til. Det er enormt vigtigt, synes jeg, og det er fedt, at det dermed kommer ned på et andet niveau, end hvad man måske går og frygter,” siger hun.

En af dem, der netop hjælper med til at fjerne frygten fra de studerende, er bygningsdesignstuderende Pernille Buch, som er i praktik hos Alectia og er med i dag for at tale med og hjælpe de studerende:

”Jeg kan selv huske, at man var lidt nervøs, og man havde ikke snakket med virksomheder før, så jeg går rundt og taler med de studerende, og så kan de jo også spørge mig off record, om det er fedt, og hvad jeg laver, og hvordan jeg har det som praktikant,” fortæller hun.

På en rejse i livet

Foran et stort, grønt reklameskilt og med solen i ryggen sidder Tim Lykke Jensen, som er markedschef hos ingeniørvirksomheden Constructa. Han smiler bred, hver gang han tager imod endnu en studerende, for, som han forklarer, det er skønt at mærke, hvor engagerede de diplomingeniørstuderende er.

”Det er mennesker, som hver især er på en rejse i livet. De brænder for deres fag, det kan man mærke, og det er jo dejligt at snakke med nogen, som er engagerede, og som synes, at det her bare er det helt rigtige,” siger han.

Samme opfattelse har seniorrådgiver hos Dansk Energi Management & Esbensen Inger Vervaet Erhardtsen. Hun fortæller, at mange af de praktikanter, virksomheden har haft, stadig har forbindelse med firmaet: Nogle er blevet som studiemedhjælpere, og andre er blevet hængende og er blevet ansat som færdige ingeniører.

Det er noget af det, som 23-årige bygningsingeniør-studerende Gustav Tang Bak håber på. Han står i kø for at komme til at tale med den rådgivende ingeniør Cowi:

”Det er spændende, og det er fedt at komme ud og snakke med de firmaer, som man kan komme i praktik hos og måske efterfølgende kan få arbejde hos. Jeg glæder mig til praktikken, og jeg tror, den giver et virkelighedsnært syn på den branche, jeg studerer til,” siger han og afslutter, netop som det bliver hans tur i rækken.