Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aros Lights

Fra maskinteknik til bæredygtige designerlamper

I midten af 2020 fik vi en ny iværksættergruppe: Virksomheden Aros Lights.

Aros Lights består af Andreas, 23 år og Mikkel, 24 år - begge maskiningeniørstuderende samt Signe, 23 år, med en BA i Kina studier.

 

Fra venstre: Mikkel, Signe og Andreas

Aros Lights startede med, at Andreas manglede nogle lamper i sit eget hjem. Men i stedet for at hive pungen frem og tage et smut i IKEA som alle os andre, så tænkte han, at det kunne han nemt ordne selv.De er siden begyndt at udvikle egne designerlamper.

 

Konceptet er blevet til håndlavede designerlamper, der er lavet af finértræ. Finértræ er tynde træplader skåret eller skrællet fra træstammer fra danske træsorter. Den danske produktion og det naturlige materiale gør det bæredygtigt, hvilket er blevet en del af Aros Lights DNA. Som Mikkel siger:

 

“Vores vision for det her projekt er at tage det eksisterende marked for designerlamper og gøre det mere bæredygtig og give det et grønnere fokus.”

 

Gruppen kom også hurtigt fra start, da de allerede havde en salgshjemmeside oppe efter blot få måneder hos Startup Factory.

Hjemmesiden har allerede fuld gang i salg af diverse produkter. Indtil videre er der tre forskellige lamper at vælge imellem – og med flere i støbeskeen. 

De tre kører Aros Light helt selv p.t. og er næsten et fuldtidsjob ved siden af studiet. De tre iværksættere er ved at spare op til egen laserskærer, så de kan få gang i en større produktion. Og så er drømmen jo at køre virksomheden på fuld tid.

Som del af deres grønne fokus har Aros Lights også indgået et samarbejde med Growing Trees Network Foundation, hvilket betyder, at de donerer penge til at plante et træ for hver lampe, de sælger. 


Du kan læse mere om Aros Lights og deres vision på hjemmesiden her: https://aroslights.com