Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Bæredygtigt byggeri

Se video om bæredygtighed i byggeriet

Se video om bæredygtighed i byggeriet

Her kan du se en video om bæredygtighed i byggeri. Du kan se, hvorfor bæredygtighed tænkes ind i byggeriet, om fokus på energiforbruget i byggeriet samt om den danske bæredygtighedsordning DGNB.

Læs mere om LCA

Litteratur om LCA

Følgende litteratur handler om LCA (Life Cycle Assessement) i byggeriet. Her findes noget om hvilke miljøpåvirkninger, der regnes på, hvorfra belastningen på miljøet kommer osv. Kilde: Energistyrelsen.

Se video om introduktion til LCA

Introduktion til LCAbyg

LCAbyg er et værktøj til at lave LCA i byggeriet. Følgende video giver en introduktion til til LCA generelt og en introduktion til selv programmet. Se filmen herunder og download programmet gratis på www.lcabyg.dk 


Opgaver

Følgende opgaver omhandler brugen af LCAbyg værktøjet:


Links

Video og artikel om en phd studerendes arbejde, der omhandler kortlægning af den historiske udvikling i vores faktiske energiforbrug til opvarmning af private boliger.

Video om resultatet af kandidatstuderendes arbejde. De har lavet et program, der kan forberede byggeriet design proces. Programmet forbedre linket mellem design af bygningen og beregning af energiforbruget.

Er der interesse for certificering af bæredygtigt kontorbyggeri i Danmark kan anbefales ’Mini-guide til DGNB’. Kilde: Foreningen Bæredygtige Byer og Bygninger.

Udtalelser fra erhvervspersoner om certificeringsordningen DGNB.Kilde: GREEN BUILDING COUNCIL DENMARK.


Link til video og hjemmesider om emnet

Cirkulær økonomi

Flemming Besenbacher formand for regeringens advisory board for cirkulær økonomi og professor ved Aarhus Universitet fortæller her i videoen om cirkulær økonomi.

Den cirkulære tankegang

Se hvordan facadeproducenten Kompoment arbejder med genanvendelse af deres produkt, altså den cirkulære tankegang, hvor affald er en ressource.

Introduktion til DGNB

Den danske bæredygtigheds certificeringsordning for byggeri.

BOLIG+

BOLIG+ er Danmarks første aktivt energiproducerende, energineutrale etageboligbyggeri med fokus på sunde boliger, perfekt indeklima og livskvalitet - inden for en almindelig anlægsøkonomi. Bygningen er en del af Realdania By & Bygs arbejde med eksperimenterende nybyggeri.