Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Undervisningsmateriale

Undervisningsmaterialet om bæredygtig udvikling er udviklet med det formål at understøtte og supplere undervisningen i faget Teknologi B. Materialet giver dig et indblik i hvordan forskere og virksomheder arbejder med bæredygtighed og kan inspirere dig til de projektforløb, der arbejdes med i undervisningen.

Materialet er udviklet af forskere og lektorer på Aarhus Universitet i samarbejde med Aarhus Tech. Du kan i forløbene både finde spændende artikler, illustrative videoer, links til andre gode hjemmesider, gratis software og meget, meget mere.

Bæredygtig produktion

Undervisningsmaterialet om ”bæredygtigt produktion” sætter fokus på bæredygtighed, miljøbelastning og genanvendelse. I materialet kan du blandt andet se livscyklus af en t-shirt, og du præsenteres for værkstøjer, du kan bruge, når du selv skal lave livscyklusanalyser.
Se undervisningsmateriale

Bæredygtigt byggeri

Undervisningsmaterialet om ”bæredygtig byggeri ” træner dig i at tænke bæredygtighed ind i byggeriets tidligste designfase. Hvis vi skal gøre byggeriet mere bæredygtigt, er vi nødt til at ændre på vores byggepraksis. I dag har vi et stort materialeforbrug, hvorfor vi belaster miljøet unødigt meget.
Se undervisningsmateriale

Bæredygtigt landbrug

Undervisningsmaterialet om ”græs som svinefoder” giver dig et indblik i, hvorfor netop græs er et godt og bæredygtigt alternativ til traditionelt svinefoder som fx korn- og soyaprodukter. Materialet tager dig med ind i forskerenes verden, hvor du introduceres til de problemstillinger og udfordringer, som forskerne står overfor.
Se undervisningsmateriale