Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Slicing i CURA

Download af CURA

CURA er en slicer, der opdeler jeres STL filer i lag, som hver især beskriver hvordan printdysen skal bevæge sig i XY planet, hvornår den skal skifte til næste lag, hvor der skal ekstruderes, om der skal bruges support, hvilken temperatur I skal printe med osv.

Softwaren er gratis og kan downloades lige her:

Opsætning af CURA

Det er VIGTIGT at du sætter CURA korrekt op efter du har downloadet det!

Start med at vælge Custom -> Custom FDM printer som printer.

Indstil dernæst Printer Settings og Extrude Settings som angivet herunder - Start og End GCodes kan kopieres fra boksene th.

 

Hvis ikke I gør det vil I med sikkerhed opleve, at dysen stopper til fordi printeren ellers vil starte med at lave en lang retraction (dvs. tilbagetrækning af filamentet) - hvilket man skal hvis ikke printeren kører Direct Feed som skoleprinterne netop gør...

Retraction Distance

Udover at Start og End GCodes skal sættes korrekt op, skal I også ændre Retraction Distance (se billedet herunder) og sætte den til 0,8 mm - ellers vil dysen igen stoppe til!

For at kunne sætte værdien, skal I trykke på tandhjulet ud for Material overskriften, så får I adgang til at slå den til.

Start GCode

G28 ; home all axes
G1 X30.0 Y-1.0 Z0.5 F3000; move to start purge point
G92 E0; zero extruder
G1 X170.0 E18 F1000; purge
M900 K0.08; Set K-Factor PETG

End GCode

M104 S0 ; turn off extruder
M140 S0 ; turn off bed
M106 S0 ; turn off print fan
G27; park nozzle
M84 ; disable motors

Hvis det driller

Du er altid velkommen til at kontakter MakerLab piloterne (se links til højre) hvis du er usikker på hvordan du sætter det hele op eller det bare driller. Det er VIGTIGT, du får sat printerne korrekt op - ellers vil dyserne som sagt stoppe til!

Husk også at udfylde printer rosteren (se billedet herunder) før du printer - kan MakerLab Piloterne se du ikke har sat disse ting korrekt op, forbeholder vi os ret til at slette dine jobs og stoppe printeren!