Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Flere og flere vil være softwareingeniører, og tendensen er ikke kun gældende for mænd. Antallet af kvinder, der har søgt optagelse på uddannelserne på AU er næsten fordoblet fra 2019 til 2020. Foto: Jesper Bruun
Antallet af tilbudte pladser på uddannelserne softwareteknologi og computerteknologi siden 2013 er steget støt.

30.07.2020 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi

Boom i antallet af kvinder, der vil være softwareingeniør

Ingeniøruddannelserne inden for software- og computerteknologi på Aarhus Universitet er mere populære end nogensinde før. Og antallet af kvinder, der har fået tilbudt plads, er fordoblet på blot ét år.

Projektet åbner op for en helt ny fremstillingsmodel, som giver virksomheder mulighed for rentabel on-demand produktion af endog meget specialiserede produkter. Her professor Peter Gorm Larsen. Foto: AU Foto.

29.07.2020 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi

Startskuddet er gået: Stort innovationsprojekt skal løfte SMV’er op på digitaliseringsbølgen

Det Horizon 2020-finansierede innovationsprojekt DIGITbrain er nu startet, og planen er at lade små- og mellemstore produktionsvirksomheder fra hele Europa drage fordel af AI-baseret behovsstyret produktion.

Samlet set går ingeniøruddannelserne på Aarhus Universitet frem med 18 pct. flere pladstilbud i forhold til sidste år. Foto: AU Foto / Jesper Bruun.

28.07.2020 | AU Engineering, Institut for Mekanik og Produktion

Fuldt hus på ny ingeniøruddannelse

Mekanik er blevet populært på Aarhus Universitet, hvor den nye bacheloruddannelse af samme navn har trukket mere end fulde huse. Samtidig er maskinteknik i år den mest populære diplomingeniøruddannelse. I alt går ingeniøruddannelserne 18 pct. frem i forhold til sidste år.

Slutprojektet sigter efter en ballon på 330x330 meter begravet under op til 25 meter jord, som bliver løftet op til 14 meters højde, når ballonen fyldes op. På den måde kan der lagres 230 MWh. Foto: AU Foto.

19.07.2020 | AU Engineering, Institut for Byggeri og bygningsdesign

Aarhus Universitet bygger testanlæg, der kan lagre vindenergi i underjordiske vandballoner

Med en bevilling på knap fem mio. kr. fra det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram, EUDP, under Energistyrelsen, går arbejdet nu i gang med at bygge et 100 kvm testanlæg, der skal demonstrere ny teknologi, der lagrer grøn overskudsenergi i 10 hektar kæmpestore vandballoner under jorden.

Lektor Anders Feilberg leder Aarhus Universitets del af projektet. Han tror på, at den nye opfindelse vil føre til, at landbruget kan lykkes med at nedbringe erhvervets klima- og miljøbelastning på en nem og effektiv måde. Foto: Melissa Yildirim, AU Foto.

14.07.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi

Ny teknologi kan væsentligt reducere ammoniak- og metanudledning fra landbruget

Et dansk forskerteam har opfundet et naturligt additiv til husdyrgødning, der reducerer gødningens udledning af forskellige gasarter, bl.a. drivhusgassen metan.

”Dem, der har størst indflydelse på effektiviteten, og dermed på hvor mange penge der tjenes, er byggeledelsen. Og måden, man øger effektiviteten, er ved at bruge metoder, værktøjer og viden, der allerede eksisterer," siger ph.d. Hasse Neve (th), der sammen med bl.a. professor Søren Wandahl (tv) står bag den nye forskning, der viser, hvordan man kan ændre produktivitetsudviklingen i byggeriet. Foto: Anders Trærup.

10.07.2020 | AU Engineering, Institut for Byggeri og bygningsdesign

Byggeri: Sådan bliver 36 sekunder til 36 mia. kr.

Et team af forskere fra Aarhus Universitet har for første gang nogensinde koblet 40 års produktivitetsdata i byggeriet med det faktisk udførte arbejde. Resultaterne viser, at produktiviteten i byggeriet har været faldende siden 70’erne, og giver samtidig svar på, hvorfor den falder, samt hvordan vi kan få langt mere effektivt byggeri i Nordamerika…

Flere unge har i 2020 en ingeniøruddannelse som førsteprioritet. Jens Villadsen er færdig med første år på civilingeniøruddannelsen i Computerteknologi, som sammen med diplomingeniøruddannelsen i Softwareteknologi er blandt de  populære uddannelser i år. (Foto: Melissa Yildirim)

06.07.2020 | AU Engineering

Flere vil læse til ingeniør på Aarhus Universitet

Flere unge har søgt ind på en ingeniøruddannelse ved Aarhus Universitet. Især de femårige civilingeniøruddannelser går frem.

”Overordnet set går hele initiativet ud på at inspirere og engagere unge mennesker i naturvidenskab. Forstå, at det er via naturvidenskabelig og teknisk forskning og udvikling, at vi skal løse dette ganske betragtelige problem, menneskeheden står over for,” siger adjunkt Thomas Tørring fra Aarhus Universitet. Foto: Melissa Yildirim, AU Foto.

26.06.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi

Millionbevilling hiver gymnasieelever med ind i kamp mod antibiotikaresistens

Nu får danske gymnasieelever mulighed for at prøve kræfter med ingeniørvidenskaben og måske endda være med til at gøre en opdagelse, der kan få kolossal betydning for millioner af mennesker verden over. En bevilling fra Novo Nordisk Fonden giver nemlig Aarhus Universitet mulighed for at lade eleverne deltage i vigtig forskning, der skal finde helt…

I et lille destilleri på havnen i Aarhus produceres noget af verdens bedste gin. Nu vil stifterne sikre, at en stor del af de kogte urter og restvandet fra produktionen kan omdannes til nye smagsgivere i f.eks. en bittersodavand. Derfor har de etableret et samarbejde med Aarhus Universitet, som skal kortlægge de kemiteknologiske muligheder. På billedet ses de to stiftere Troels Præst Andersen og Lars Toke Graugaard. (Foto: Njord)
Når man har produceret et batch gin, står man tilbage med en stor suppe af kogte enebær, som i dag smides ud. Men kan man udnytte dem som smagsgivere til nye gastronomiske formål? (Foto: Njord)

25.06.2020 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi

Nu bliver din gin bæredygtig

Snart kan du nyde din gin og tonic med helt ren samvittighed. I et nyt projekt skal ingeniører fra Aarhus Universitet i samarbejde med destilleriet Njord finde smarte løsninger, der kan gøre produktionen mere bæredygtig.

Professor Peter Gorm Larsen, Department of Engineering, Aarhus University. Photo: Lars Kruse, AU Foto.

17.06.2020 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi

Digital Twins: looking past the hype

Blog post by Professor Peter Gorm Larsen, Department of Engineering, Aarhus University. (English only)

Viser resultater 101 til 110 ud af 434

Forrige 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Næste