30.09.2019 | Institut for Ingeniørvidenskab
Dansk ingeniør er den første til at måle på og opstille guidelines for boltsamlinger med afløseren for kevlar, det ultrastærke plastikmateriale med det mundrette navn ultra-high molecular weight polyethylene.
25.09.2019 | Institut for Ingeniørvidenskab
Hvert år produceres over 70 mio. tons metanol i en proces, der er baseret næsten udelukkende på fossile brændstoffer. Et nyt projekt med bl.a. Haldor Topsøe og Aarhus Universitet i spidsen skal gøre produktionen fuldstændig grøn og baseret på biogas.
25.09.2019 | ASE
Danske forskere har udviklet en ny teknologi, der kan lave prognoser for strømninger af vand igennem vores landskab. Det kan blandt andet bruges til at forudsige risikoen for oversvømmelser og problemer med drikkevandskvalitet.
20.09.2019 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet
En intelligent sensor, der døgnovervåger kuglelejer og andre roterende systemer i industrimaskiner, skal spare virksomheder for unødvendige driftstop og reparationsudgifter. Det er målet i et nyt projekt, som Innovationsfonden investerer knap 12 mio. kr. i.
18.09.2019 | ASE
Et stort publikum var i sidste uge samlet i Ingeniørhøjskolens iværksættermiljø Orbit Lab til fjerde omgang af showet The Orbies. Her kunne de overvære uddelingen af priser til ingeniørstuderende for deres projekter med nye digitale teknologier.
17.09.2019 | Institut for Ingeniørvidenskab
Ph.d.-studerende og elektronikingeniør Niloofar Yazdani har for nylig vundet en Best Paper Award for sin forskning i netværkskodning til den internationale IEEE-konference i Sydafrika.
16.09.2019 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet
Hvis vi kan genbruge mere af vores plastikaffald, kan vi spare miljøet for enorme mængder af drivhusgasser. Men det kræver, at vi bliver bedre til at sortere det bløde plast fra det hårde. To ingeniørstuderende har bygget en maskine, der kan løse problemet.
10.09.2019 | Institut for Ingeniørvidenskab
Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, står i spidsen for et nyt internationalt, tværsektorielt projekt, der ved at efterligne levende organismers stofskifte skal kunne skabe helt rene, naturlige og bæredygtige kemiske produkter. Projektet kan således få stor betydning for den kemiske industri, som i dag er en af jordens mest…
03.09.2019 | Institut for Ingeniørvidenskab
Ingeniør fra Aarhus Universitet har fået midler fra det prestigefyldte ERC Starting Grant til at starte nyt forskningsprojekt op, der kan få vidtrækkende og banebrydende konsekvenser for miljøet i hele verden. Projektet er et fuldstændig nybrud i forhold til den måde, vi i dag behandler vores vådaffald.
02.09.2019 | Institut for Ingeniørvidenskab
Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, står i spidsen for et nyt projekt, der skal komme børssvindel og kursmanipulation til livs. Forskerne vil bruge kunstig intelligens til at rydde op i den omfattende svindel, der foregår i dag, og hvor kontrol primært udføres via manuelle stikprøver.